avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general indemnizatia de crestere copil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

indemnizatia de crestere copil

as dori sa stiu daca deducerea personala intra in baza de calcul a indemnizatiei de crestere copil
Cel mai recent răspuns: DOAR_NOI , utilizator 21:52, 4 Decembrie 2009
Baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se determina astfel :
valoarea totala a veniturilor nete realizate in ultimile 12 luni anterior datei nasterii copilului impartita la 12 luni x 85%.
Începand cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, în ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului în varsta de pana la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara în cuantum de 600 lei sau, optional, în cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei.” Ca raspuns la intrebarea dvs. fac precizarea ca din salariul (venitul) brut se scad contributiile datorate de angajat, se acorda deducerea personala si ramane un salariu (venit) net care este luat in calcul la determinarea indemnizatiei pentru crestere copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal si concediul pentru cresterea copilului shumy shumy Buna seara am si eu 3 intrebari la dvs: 1) cum se calculeaza salariul prenatal de 85%? Din salariul care este trecut in cartea de munca sau din cel pe ... (vezi toată discuția)
Conditii acordare indemnizatie crestere copil DrSam DrSam Buna ziua am si eu o intrebare referitor la acordarea indemnizatiei de crestere a copilului= situatia mea este urmatoarea=in perioada2004-2005 am fost angajata ... (vezi toată discuția)