avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare titlu de proprietate/contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare titlu de proprietate/contract

Buna ziua!
As dori o lamurire asupra unei probleme. In anul 1977 s-a construit o casa cu 2 proprietari, tatal si fiul cu cote de 1/2 fiecare. Pentru constructia casei s-a primit de la CAP o adeverinta de alocare a 200mp.Dupa revolutie, tatal a primit titlu de proprietate si pentru un teren ramas mostenire de la parintii decedati in care au fost inclusi si cei 200mp de sub casa iar fiul a primit titlu de proprietate pentru jumatate de ha in extravilan( improprietarit ca fost angajat la CAP), fiul renunatand tacit la partea sa de teren de sub casa(respectiv cei 100mp)prin acceptarea titlului de proprietate. Fiul a decedat, tatal a vandu 1/2 din casa si tot terenul , inclusiv cel de sub casa, la un nepot , iar la 7 ani de la data actului de vanzare celalalt nepot a deschis actiune de anulare a titlului de proprietate al tatalui pe motiv ca au fost inscrisi abuziv cei 200 mp de sub casa. In conditiile in care, in timpul vietii, fiul nu a contestat titlul de proprietate iar terenul era in totalitate drept de mostenire, nepotul are dreptul de a intenta actiune de anulare a titlului de proprietate si implict anularea contractului de vanzare cumparare?
Cel mai recent răspuns: vilia , utilizator 09:03, 31 Martie 2010
Da.
Se transmite prin succesiune si dreptul la actiune in acest caz.
Ma interesa nu neaparat dreptul nepotului pentru actiune. Mai mult as fi dorit o opinie in privinta sansei de castig a nepotului. Eu consider nejustificata aceasta actiune avand in vedere ca , la data improprietaririi(1994) cu 1/2 ha pentru cei ce au lucrat la cap, fiul nu a solicitat terenul de sub casa prin renuntare la o parte din cel primit in extravilan. A primit terenul integral in extravilan, utilizandu-l cat a trait iar dupa moartea acestuia, fiind exploatat de sotia supravietuitoare. nu ma poate ajuta nimeni cu un raspuns concret?

Ultima modificare: Vineri, 17 Septembrie 2010
vilia, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tp in baza legii 18/1991 speta nemaintalnita,iesire din indiviziune,partaj coproprietari andreeaemilia95 andreeaemilia95 Buna ziua si scuze va rog pentru exprimarea poate neclara. TP in baza legii 18/1991 dupa autorul A (bunicul meu) 7 mostenitori trecuti pe TP eliberat in ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate, neclaritati vulpys vulpys buna seara,strabunicii mei sunt decedati,strabunicul a detinut un teren de 5 ha extra si 2000 mp intra,a fost improprietarit dupa razboi,avand 5 copii,la ... (vezi toată discuția)
Succesiune; modificarea titlului de proprietate mary_luky mary_luky As vrea sa stiu care este modalitatea de a modifica titlul de proprietate in cazul in care mai exista o adeverinta de improprietarire pentru o suprafata de ... (vezi toată discuția)