Societatea a hotarat ca pe anul 2010 sa prevada in bugetul de venituri si cheltuieli la capitolul Cheltuieli de reclama si publicitate , un aliniat `Acordarea de tichete cadou`. Aceste tichete vor fi distribuite impreuna cu pliante care prezinta produsele unitatii, la clientii actuali cat si la posibili clienti.
Conform legii 193/2006 art.2, societatile comerciale pot utilize pentru promovarea pe piete existente sau noi, pentru cheltuieli de reclama si publicitate, tichete cadou.
Ce documente trebuiesc intocmite pentru distribuirea tichetelor cadou pe cheltuieli de reclama si publicitate si care sunt implicatiile fiscale ale distribuirii acestora?
Va multumesc
Se intocmeste situatia analitica a distribuirii tichetelor cadou care trebuie sa cuprinda :numele si prenumele persoanei care a primit tichetul si codul numeric personal al acesteia ,seria si numarul tichetului acordat si semnatura de primire .Pentru ca acest tichet reprezinta venit pentru persoana care l-a primit
este necesar sa impozitati cu 16% aceasta valoare,impozit cu retinere la sursa .Desigur nu puteti sa cereti persoanei fizice sa va restituie acest impozit pentru a plati la bugetul de stat,ca urmare il inregistrati ca o cheltuiala nedeductibila fiscal si il suporta tot firma dvs. Sa nu uitati sa intocmiti declaratia 205 pentru acest impozit cu retinere la sursa.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Tichete cadou
tatiana1
Am acordat din fondul de protocol pe care nu l-am depasit tichete cadou unor clienti fideli.Am facut situatia analitica nume prenume CNP.In CF si in Normele de ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou
oana1
Buna ziua.
va rog un raspuns la intrebarea: Cui pot acorda tichete cadou? Exclusiv angajatilor societatii sau se pot acorda tichete cadou si persoanelor ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou
Gabriela Negrut
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Societatea X este producatorul, iar societatea R este cea care distribuie bunurile produse de catre ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.