avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cum se poate obtine hot de divort care a avut loc in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cum se poate obtine hot de divort care a avut loc in lipsa

Buna ziua. va rog daca se poate sa ma ajutati cu un sfat.Fratele meu s-a casatorit in or Slanic Moldova acum 2 ani dar din diferite motive nu s-a inteles cu sotia si s-au despartit in fapt.Amandoi au plecat in Italia separat si nu s-au mai intalnit.Fratele meu a aflat acum un an ca sotia lui a divortat intre timp, iar aceasta i-a confirmat telefonic ca e adevarat.
Cum poate fratele meu sa intre in posesia hot de divort?Pana acum nu la interesat dar acum ar dori sa-si refaca viata.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters135976 , utilizator 18:01, 29 Martie 2010
Sa mearga la registratura instantei ( judecatoria din localitatea/circumscriptia ultimului domiciliu comun) si o ia de acolo.
Sentinta i s.a comunicat la domiciliul indicat in actiunea formulata de fosta sotie. Cineva a primit-o. Daca nu o are , sa faca cerere la judecatoria unde s/a judecat divortul si i se va elibera copia.
Va propun, daca tot se dplaseaza la instanta , cand face cererea de eliberare a copiei, sa mentioneze ca solicita a i se elibera o copie a sentintei nr....... din data de ...... cu mentiunea definitiva. Sentinta cu aceasta mentiune ii este necesara la starea civila cand se va recasatori, altfel nu va putea. .
Va trebui sa stie numarul sentintei sau al dosarului, daca nu stie, macar sa stie cand s/a pronuntat sentinta, pentru a fi cautat dosarul in arhiva.
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2010
ContSters122901, utilizator
multumesc pentru raspunsuri, intre timp fratele meu s-a interesat la un avocat ca nu mai avea rabdare, sta putin in tara si vrea sa rezolve problema. Din cate am inteles o sa mearga avocatul la judecatoria de acolo sa solicite hotararea.
P.S. El nu a primit nimic la domiciliu, a aflat tarziu de divort din alte surse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O intrebare-cine ma poate ajuta!!! ContSters214924 ContSters214924 Salut.Am si eu o intrebare-cine ma poate ajuta! Sint din Republica Moldova si sint casatorita cu cetatean roman,sau eram casatorita dupa spusele sotului. El ... (vezi toată discuția)
Succesiune - nu se poate găsi act divorț Deim0s Deim0s Bună seara! Am o întrebare legată de o succesiune. Mama a murit acum scurt timp și am inițializat procedura de succesiune după ea. Eu sunt fiul din cea ... (vezi toată discuția)
Succesiune si divort m-lisa m-lisa Buna ziua, Am 2 probleme: succesiunea si divortul fratelui meu 1. Succesiunea :-/ Tatal nostru a decedat in 2004. Mostenitori in viata 3 copii si sotia ... (vezi toată discuția)