avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... in urma unui accident ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

in urma unui accident ...

am acrosat cu masina un taxi (nerespectarea distantei corespunzatoare) ... reparatiile la taxi se platesc cu RCA insa soferul imi solicita daune pe perioada cat sta masina in service pe motiv ca l-am impiedicat sa exercite dreptul la munca, pt ca plateste in continuare taxele care le are de platit ... si dac nu platesc ma da in judecata si cere despagubiri pt fiecare zi...
poate castiga procesul? pot sa evit plata daunelor?

Multumesc anticipat pt pareri!
Cel mai recent răspuns: dtztz , utilizator 21:09, 31 Ianuarie 2007
500 RON pe zi my ass... Poate 50 RON pe zi ceea ce inseamna 15 mil pe luna... un taximetrist castiga intre 1 si 1,5 mil pe zi la o firma privata. Aia pirati poate castiga 500 RON pe zi daca la o cursa de la Aeroport iau peste 1 milion...(in functie de client)

Spune-i sa te dea in judecata, si acolo o sa trebuiasca sa aduca documente oficiale - unde de regula sunt trecute venituri mult mai mici decat cele reale... ;)Ghici de ce?

Eu te sfatuiesc sa stabilesti o suma rotunda cu soferul si sa-i spui clar ca daca nu o vrea sa te cheme in judecata. Fii 100% sigur ca nu intentioneaza asa ceva.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Ianuarie 2007
o_mores, utilizator
sorry 50ron .. 500.000lei era suma

ramane intrebarea: poate castiga? cat is cheltuielire de judecata?
vorbeste prostii taximetristulX-( 50 lei chiria care o plateste pt. autoturism :">
si daca te da in judecata, poti chema in judecata firma de asigurari.;)
e masina lui .. e PF, independent, cat sta masina in service nu mai are cum s faca taximetrie
Taximetristii, in general, se cred cam ... smecheri, ca sa nu-i numesc altfel.
Nu pleca urechea la tot ce spune el. Asculta sfaturil de mai sus.
Da, te poate chema in judeca ta ca sa-ti ceara neste daune. Dar mai trebuie sa le si dovedeasca...:)
Si nu doar cu vorbe... ci cu acte.
Tu ar trebui sa te pregatesti.... de razboi. De ex, du-te la un service si vezi cam cat timp le-ar lua lor sa repare masina taximetristului si cam cat te-ar costa;Iitereseaza-te si la o firma de taxi cam ce taxe se platesc de taximetristi, etc.
Ia-ti niste masuri de prevedere. Ai facut-o, ai facut-o, asta e! Da' nici sa ramai sarac lipit dupa asta.... ar fi prea de totB-)

Alte discuții în legătură

Daune morale!! dtztz dtztz Pot cere judecatorului sa stabileasca cuanumul daunelor morale? Sunt proprietarul unui taxi iar pe perioada cat masina a stat in service pt reparatii (4 ... (vezi toată discuția)
In urma unui accident ... dtztz dtztz am acrosat cu masina un taxi (nerespectarea distantei corespunzatoare) ... reparatiile la taxi se platesc cu RCA insa soferul imi solicita daune pe perioada ... (vezi toată discuția)
In urma unui accident ... dtztz dtztz am acrosat cu masina un taxi (nerespectarea distantei corespunzatoare) ... reparatiile la taxi se platesc cu RCA insa soferul imi solicita daune pe perioada ... (vezi toată discuția)