avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... in urma unui accident ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

in urma unui accident ...

am acrosat cu masina un taxi (nerespectarea distantei corespunzatoare) ... reparatiile la taxi se platesc cu RCA insa soferul imi solicita daune pe perioada cat sta masina in service pe motiv ca l-am impiedicat sa exercite dreptul la munca, pt ca plateste in continuare taxele care le are de platit ... si dac nu platesc ma da in judecata si cere despagubiri pt fiecare zi...
poate castiga procesul? pot sa evit plata daunelor?

Multumesc anticipat pt pareri!
Cel mai recent răspuns: dtztz , utilizator 21:09, 31 Ianuarie 2007
indiferent de situatie, tu trebuie sa sustii ca nu are decat sa plateasca firma de asigurari, si in cazul in care te da in judecatachemi firma de asigurari in judecata.
Prin contract spun ca acorda despagubiri pana la valoarea de.........
Valoare ce nu cred ca a fost depasita
treaba e ca la service s-am ce face .. el o sa aduca factura de la service cu data de iesire si cu data accident iese un nr de zile

rca despagubeste pretul reparatiilor. Nu stiu s plateasca si daunele pe carre le cere el.

Mi-a facut impresia unui om sigur pe el si poate ma insel dar nu prea a vorbit prostii sau sa umble cu smecherii.
idee e ca nu stiu cat o sa-l tine in service (reprezentanta zonala) si ca m-am simtit amenintat cu procesul ..de aia va solicit pareri

din experienta lui a zis ca reparatiile o sa tina cam 3-4 saptamani .. alt motiv sa intreb
Daunele/despagubirile pot fi cerute pentru ce efectiv s-a cauzat - prejudiciul actual, prezent, asa-numitele "damnum emergens".
Se mai pot cere si daunele pe care le va suferi, in viitor, datorita imposibilitatii, in cazul tau, de a mai lucra pentru o perioada de timp - "lucrum cesans".
Daca zici ca e om serios, cade cu el la intelegere.
Insa, mare atentie, ce act faci; in nici un caz fara sa ceri o parere autorizata.
Si sa nu te prindem ca dai banii doar pe vreo declaratie a taximetristului, chiar si la notar, cum, ca rennta la dreptul de a cere despagubiri.B-)
merci .. o parere mai clara
poate la proces sa convinga judecatorul sa acorde daune dupacriteriile suma/zile stationare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale!! dtztz dtztz Pot cere judecatorului sa stabileasca cuanumul daunelor morale? Sunt proprietarul unui taxi iar pe perioada cat masina a stat in service pt reparatii (4 ... (vezi toată discuția)
In urma unui accident ... dtztz dtztz am acrosat cu masina un taxi (nerespectarea distantei corespunzatoare) ... reparatiile la taxi se platesc cu RCA insa soferul imi solicita daune pe perioada ... (vezi toată discuția)
In urma unui accident ... dtztz dtztz am acrosat cu masina un taxi (nerespectarea distantei corespunzatoare) ... reparatiile la taxi se platesc cu RCA insa soferul imi solicita daune pe perioada ... (vezi toată discuția)