avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retinerea banilor din salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retinerea banilor din salariu

am lucrat la o firma ca sofer avand masina acasa cineva mia spart parbrizul,conducerea firmei ma instintat verbal ca o sa imi opreasca bani necesari pentru plata francizei la firma de asigurari.este legal?poate sa faca acest lucru este legal?
momentan nu mai lucrez la aceasta firma,si pentu a-mi inapoia cartea de munca mi sa spus ca nu o sa imi imineze pana cand nu inapoiez salopetele primite la angajare mentionez ca durata angajeri este de 11 luni.au acest drept?
cum pot rezolva aceste probleme?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:01, 29 Martie 2010
Salopetele primite TREBUIE sa le inapoiati prt ca nu sunt ale dvs. Sunt echipament de lucru dat de firma. Il aveti pe inventar. Deci, la plecare, trebuie sa predati TOT inventarul. Chiar si perechea de cisme de cauciuc cu talpa rupta. TOT.
Salopetele trebuie sa le dati firmei angajatoare, iar in ce priveste plata francizei depinde de ce acord exista intre dvs. si societate vis-a-vis de suportarea eventualelor daune ale autoturismului (eu personal, consider ca nu este corect sa platiti atata timp cat vina nu va apartine).
Inventarul este obligatoriu de restituit
Referitor la alte sume ,acestea legal pot fi impuse si oprite numai in baza unei hotarari judecatoresti definitive

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echipament de lucru - recuperare contravaloare a acestuia vichisor vichisor Bună ziua!Am lucrat la o firmă de pază timp de 6 luni după care nu mi s-a mai prelungit contractul.La angajare ni s-a dat ... (vezi toată discuția)
Imputare inventar burgundy burgundy Buna Ziua La firma cu care am colaborat pe baza unui contract de prestarii servici s-a facut un inventar, deoarece urma sa imi schimb locul de munca. ... (vezi toată discuția)
Despagubire asigurare pt furt suciu florin suciu florin Buna! Lucrez la o firma de distributie, iar acuma in weekend mi s-a furat marfa din masina de servici. Autoturismul are asigurare si pt marfa din ea, ... (vezi toată discuția)