am lucrat la o firma ca sofer avand masina acasa cineva mia spart parbrizul,conducerea firmei ma instintat verbal ca o sa imi opreasca bani necesari pentru plata francizei la firma de asigurari.este legal?poate sa faca acest lucru este legal?
momentan nu mai lucrez la aceasta firma,si pentu a-mi inapoia cartea de munca mi sa spus ca nu o sa imi imineze pana cand nu inapoiez salopetele primite la angajare mentionez ca durata angajeri este de 11 luni.au acest drept?
cum pot rezolva aceste probleme?va multumesc.
Salopetele primite TREBUIE sa le inapoiati prt ca nu sunt ale dvs. Sunt echipament de lucru dat de firma. Il aveti pe inventar. Deci, la plecare, trebuie sa predati TOT inventarul. Chiar si perechea de cisme de cauciuc cu talpa rupta. TOT.
Salopetele trebuie sa le dati firmei angajatoare, iar in ce priveste plata francizei depinde de ce acord exista intre dvs. si societate vis-a-vis de suportarea eventualelor daune ale autoturismului (eu personal, consider ca nu este corect sa platiti atata timp cat vina nu va apartine).
Inventarul este obligatoriu de restituit
Referitor la alte sume ,acestea legal pot fi impuse si oprite numai in baza unei hotarari judecatoresti definitive
Imputare inventar
burgundy
Buna Ziua
La firma cu care am colaborat pe baza unui contract de prestarii servici s-a facut un inventar, deoarece urma sa imi schimb locul de munca. ... (vezi toată discuția)