vreau sa ies dintr-o societate comerciala din care detin 50%. vreau in schimbul partilor mele sociale una din masinile societatii. toata lumea de acord. inteleg ca cesiunea este doar un transfer al partilor sociale la valoarea lor nominala, prin urmare trebuie sa fac vanzare si nu cesiune. aflu din codul fiscal ca trebuie sa platesc 1% din profit inainte de inregistrarea mentiunii la registrul comertului.
1.ceea ce nu inteleg insa....asta este tot impozitul sau la impozitul anul ma vor impozita cu 16% din profitul obtinut prin dobandirea unei sume mult mai mari?
2. pot incheia contractul de v-c astfel incat proprietatea masinii sa mi se transmita la o data viitoare, respectiv la plata ratei reziduale de leasing? mentionez ca nu ma intereseaza sa transfer leasingul pe numele meu. vreau sa ramana pe firma din care ies iar ei sa imi dea masina dupa ce o achita integral.
multumesc
problema e ceva mai complicata:-/
Inteleg ca tu vrei sa te retragi din societate, contra beneficiului (sau cum ii spune, ca nu-mi amintesc pe moment), in baza uei contraprestatii viitoare.#-o
Problema e destul de complicata si nu cred ca ai sanse sa o rezolvi pe forum:(
Trebuie sa vada un jurist actele si situatia de fapt, sa discute cu toata lumea si apoi sa se pronunteB-)
si daca e poleita cu aur,:)) platesti ratele proportional:((
Alte discuții în legătură
Leasing
catalintal
Buna ziua, va rog s ama ajutati cu un sfat, legat de un contract de leasing, masina mea este luata pe leasing pe numele bunicului meu, in cateva luni ... (vezi toată discuția)