avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... leasing
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

leasing

Buna ziua, va rog s ama ajutati cu un sfat, legat de un contract de leasing, masina mea este luata pe leasing pe numele bunicului meu, in cateva luni leasing-ul se va termina, intreb, cum, daca, se poate face un contract de vanzare cumparare cu bunicul meu, ca dupa ce se face transferul de propritate de la leasing catre el eu s ainscriu maisna direct pe mine? fara s ao inscriu prima data pe el? A doaua intrebare ar fi, se poate face un contract prin care el s aimi dea masina cadou..fara sa platim anumite taxe...

Multumesc
Cel mai recent răspuns: djinn , utilizator 14:33, 11 Februarie 2011
masinile luate in leasing, de regula au achitatat taxa de prima inmatriculare!
Se poate. Cea mai eleganta solutie este sa faceti un contract de cesiune sau de novatie (pe care il solicitati firmei de leasing). Este un contract semnat de dvs, bunicul dvs si firma de leasing prin care va angajati sa preluati contractul de leasing. In cazul dvs faceti cesiunea inainte de ultima rata (sau de valoarea reziduala, daca nu e inclusa in rate). In acest fel nu mai este necesara analiza financiara a dvs (confirmati totusi si cu firma de leasing acest lucru).
Prin semnarea acestui contract, dvs platiti ultima rata si deveniti automat proprietarul masinii.
Desigur ca veti avea de platit impozitul aferent detinerii masinii, altfel nu o veti putea inmatricula. Mai aveti de platit si taxele aferente inmatricularii pe numele dvs. Ce e important este ca nu veti avea de platit taxe sau impozite aferente acestui transfer de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executari silte sebycopilu sebycopilu Buna seara. Va rog sa imi mai raspundeti la o intrebare: am un dosar pe rol la o firma de executari silite pentru un credit pe care nu l-am mai putut plati. in ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru lumifatu lumifatu Spuneti mi va rog, taxa de timbru se mai achita? Masina mea este inca inmatriculata pe leasing dar ca proprietar in acte este trecut sotul meu. Multumesc! (vezi toată discuția)
Valoare reziduala cuprinsa in rata diana81 diana81 Sunt nedumerita daca am valoarea reziduala prinsa in rata si primesc factura in fiecare luna cu rata si valoarea reziduala TVA AFERENT VALORII REZIDUALE ... (vezi toată discuția)