avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prestatia tabulara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prestatia tabulara

Buna ziua,

Am cumparat un apartament in constructie; termenul de intabulare trecut in promisiunea de vanzare-cumparare nu a fost respectat de constructor. Apartamentul nu a fost platit integral, 10.000 euro ramanand sa fie dati constructorului la semnarea actului de vanzare-cumparare. Penalizarile pe care constructorul mi le datoreaza pentru intarziere depasesc suma de 10.000 euro. Tinand cont ca un cumparator trebuie sa plateasca pretul integral, iar apoi sa recupereze penalizarile, un avocat m-a sfatuit sa incep un proces de prestatie tabulara garantand ca voi obtine instanta favorabila fara probleme. Un alt avocat mi-a atras atentia ca actiunea imi va fi respinsa daca constructorul se hotaraste pe parcursul procesului sa ma cheme la notar pt intabulare, practica fiind neunitara (iar in acest caz, voi fi obligat sa platesc pretul intreg constructorului si voi pierde si banii investiti in proces).
Care dintre cei doi avocati se inseala?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: PrestatieTabulara , utilizator 17:58, 29 Martie 2010
nici unul.. amandoi au dreptate
Deci, exista posibilitatea ca actiunea sa imi fie respinsa daca acel constructor se hotaraste pe parcursul procesului sa imi intabuleze, iar procesul sa ramana fara obiect?

Multumesc.
...pentru ca unul dintre ei sustine hotarat ca instanta nu imi va respinge actiunea in nici un caz,
...iar celalalt sustine ca actiunea va putea fi respinsa daca acel constructor se hotaraste sa ma notifice la notar pentru intabulare chiar si dupa inceperea procesului.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzatorii nu intabuleaza constructia finalizata. ce e de facut? tibica tibica In 2008 am facut un antecontract de vanzare-cumparare pentru un apartament aflat in constructie cu data incheierii contractului la momentul finalizarii ... (vezi toată discuția)
E posibila intabularea unui apartament aflat sub sechestru? rodica_ne rodica_ne Buna ziua, Am si eu o rugaminte, daca ma puteti ajuta.Am cumparat un apartament intr-un bloc nou, dar inca nu l-am intabulat deoarece s-a pus sechestru pe 6 ... (vezi toată discuția)
Prestatie tabulara patitul 2 patitul 2 Buna ziua, Am o problema majora si v-as cere niste sfaturi. Impreuna cu fratele meu am cumparat un apartament in anul 2007. La semnarea antecontaractului ... (vezi toată discuția)