avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce inseamna hotarare executorie de drept?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce inseamna hotarare executorie de drept?

Buna ziua tuturor,
Ce inseamna ca o hotarare in cauze de dreptul muncii este executorie de drept?
Daca obtin in instanta o hotarare care imi da castig de cauza cu privire obligarea unui fost angajator de a-mi plati niste drepturi banesti, acesta nu mai poate ataca hotararea...?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 18:40, 29 Martie 2010
Poate ataca hotararea dar dvs. o puteti pune in executare inainte de a ramane definitiva si irevocabila.
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2010
Silvia Renate Mihai , Avocat
Executorie de drept înseamnă că se poate pune în aplicare imediat după pronunțarea fondului, adică atunci când sentința este doar definitivă.
Hotărârea poate fi atacată și sigur se va întâmpla acest lucru, dacă sentința de la fond va fi în favoarea dumneavoastră.
În situația în care este admis recursul și modificată sentința de la fond, în sensul că angajatorul nu vă datorează nici o sumă, trebuie să returnați sumele primite în urma punerii în aplicare a sentinței de fond.
[ link extern ] /
Citat din Laura Codruta Kovesi!B-)
Hotarare executorie de drept inseamna ca nu mai este necesara investirea cu formula executorie, putand fii executata direct!:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcerea executarii tudorioan tudorioan Speta: creditorul a solicitat unui executor judecatoresc punerea in executare a unui titlu( sentinta civila definitiva si irevocabila, investita pentru a fi ... (vezi toată discuția)
Învestirea cu formulà executorie a hotararii judecatoresti ContSters158160 ContSters158160 Si in cazul unei hotarari judecatoresti in cadrul unui conflict de munca este necesar acest proces de investire cu formula executorie a hotararii ... (vezi toată discuția)
Decizie definitiva si irevocabila a curtii de apel bucuresti 70iana 70iana Buna ziua, Ca fost salariat am castigat un proces cu [editat de admin] (drepturi banesti) la Curtea de Apel Bucuresti prin decizie ramasa definitiva si ... (vezi toată discuția)