avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Emitere Conosament
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Emitere Conosament

Buna ziua. Desfasor activitate de transport avand cod CAEN 5229, si sunt interesata sa aflu ce este necesar pentru a putea emite conosament / Bill of Lading? Este nevoie de o anumita licenta sau nu? Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs.. Nicoleta
Cel mai recent răspuns: MarioRicardo , utilizator 15:18, 17 Septembrie 2011
5229 - alte activitati anexe transporturilor.

Conosamentul reprezinta promisiunea carausului ca va livra marfa incarcata la bord sau preluata spre transport intr-un port nominat.
Deci conosamentul este o adeverinta semnata de un reprezentant al armatorului, de regula comandantul navei, sau de persoana imputernicita de acesta, prin care se dovedeste ca marfurile descrise ( calitativ si cantitativ) in acest document au fost incarcate sau au fost preluate spre a fi incarcate pe o anumita nava si pentru a fi transportate dintr-un port in altul in scopul de a fi predate persoanei nominate sau posesorului acestui document.

Conosamentul face dovada incarcarii marfurilor la bord, dovada existentei contractului de transport si este un titlu de valoare in sensul ca cel care este in posesia conosamentului este considerat proprietarul marfurilor descrise.
~ Conținut șters la cerere ~
Du-te la adresa asta si ai sa afli totul despre conosament.
[ link extern ] >
Te rog ajuta-ma si spune-mi unde ti-ai facut asigurarea pentru abtinerea licentei de la ARR cu acest cod CAEN 5229.Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru transport marfa andira andira Buna ziua, Va rog frumos, spune-ti ce acte sunt necesare pentru transportul de marfa (de ex, medicamente). Multumesc. (vezi toată discuția)
Vreau sa-mi deschid o firma de transport marfa. V2000 V2000 Buna ziua vreau sami deschid o firma de transport marfa dar cu o autoutilitara de la 2,8 t la 3,5t prelata sau dubă intre 5 si 10 europaleti in ... (vezi toată discuția)