avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ANGAJAT + PFA la aceeasi societate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ANGAJAT + PFA la aceeasi societate

Daca sunt angajat cu contract de munca de 8 ore/zi, si sunt si PFA, pot face contract cu firma pentru aceleasi servicii prestate?
Adica pot castiga de la acelasi angajator si salariu (conform contractului de munca) si pe factura emisa ca PFA (conform contractului de prestari servicii), pentru aceleasi servicii ?
Daca nu se poate, exista varianta sa prestez pentru acelasi angajator dar pentru doi beneficiari diferiti (unul pentru salariu si altul pentru factura PFA) ?
Cel mai recent răspuns: bektas.sahin , utilizator 22:25, 30 Martie 2010
Pe dvs va plateste angajatorul , nu beneficiarii!B-)
Daca angajatorului ii convine sa va plateasca practic dublu ( si in baza contractului individual de munca si in baza contractului de prestari servicii incheiat cu dvs ca si PFA) atunci nu este nimic ilegal!B-)
nu cred ca ii convine sa plateasca de 2ori pt acelasi lucru
Ideea de a ma face PFA este a angajatorului pentru ca astfel, in loc sa plateasca un impozit pe salariu mare prefera sa ma plateste mai mult pe mine si mai putine impozite la stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere impozit la sursa teodor-andrei teodor-andrei Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca in urmatoarea situatie mai este necesar sa fie oprit impozitul la sursa. PFA X primeste bani de la firma Y pentru ... (vezi toată discuția)
Angajarea unei persoane fizice(nu pfa) de alta persoana fizica(nu pfa) ivancarmen66 ivancarmen66 Ce contract ar trebui sa incheie o familie care doreste sa angajeze o bona, spre exemplu? Si ce taxe ar trebui sa plateasca familia, pentru banii pe care ... (vezi toată discuția)
Taxe la fisc in cazul unui contract de prestari servicii daxy_ro2002 daxy_ro2002 buna ziua, ce taxe platesc la stat in cazul unui contract de prestari servicii? as vrea deasemenea sa stiu ce taxe plateste beneficiarul serviciilor prestate ... (vezi toată discuția)