avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA refuza sa plateasca daune
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA refuza sa plateasca daune

Pe data de 19.02.2010 in fata casei unde avem masinile parcate . Un nene a intreat in a lui tata care s-a dus in a mea. Am fost la politie am incheiat declaratiile mi-au dat procesul verbalk si autorizatiile de reparatie dupa care am fost la asiguratorul respectiv al dmnului rca . Au venit mi-au facut poze mi-au dat 2 note constatare ale masinilor dupa ce au facut poze apoi am solicitat in regim propriu ma-au sunat mi-au comunicat sumele la un una am acceptat si la cealalta am zis ca o bag in service ca-mi oferise prea putin . Apoi m-am trezit cand sa ma duc sa-mi fac cererea de despagubire ca dosarul a fost inantat la daune speciale .
Am asteptat 3 saptamanai dupa care mi-au spus ca am respingere de plata la despagubiri pe motiv : ca nu se cam potriveste accidentul spun ei? AM 10 oameni care au fost de fata cand s-a intamplat accidentul si in ce fel . Eu ce sa fac in cazul acesta de unde sa-mi cer despagubirile . De la cel care m-a lovit sau de la asiguratorul lui rca? Va multumesc si astept un raspuns . PS. pot sa ma duc la csa pentru a rezolva acest lucru sau in instanta? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 13:17, 30 Martie 2010
din ce relatati o sa trebuiasca in instanta sa va rezolvati problema, in cadrul unei actiuni in pretentii. dvs trebuie sa cereti sa va recuperati banii, atat de la cel care v-a lovit cat si de la firma de asigurari. trebuiesc chemati aandoi, ca ce nu mai acopera firma de asigurari, sa acopere vinovatul.
Eu unul i-as umple de reclamatii si plangeri:
--la CSA
--la parchet si la politie pentru abuz in serviciu
--si prin avocat as solicita o conciliere care , daca nu ar da rezultate , as continua-o cu un proces in instanta!
B-)B-)B-)
Si nu uitati, inainte de orice demers, solicitati raspunsul motivat in scris (refuzul/respingerea despagubirii) , pe care sunt obligati conf. normelor CSA, sa v-il inmaneze.
Veti avea o proba importanta pentru a dovedi abuzul facut de asigurator.
Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa cereti motivarea in scris a refuzului de plata al dosarului. Apoi incercati sa discutati cu asiguratorul despre ce intentionati sa faceti si ca asteptati din parte lor o oferta de solutionare sau de plata. Daca nu ajungeti la niciun rezultat, atunci aveti calea instantei. Dupa ce primiti un raspuns de la asigurator mai putem discuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz plata dauna rca nesu nesu In data de 29.11.2010 fiul meu a avut un accident rutier din vina exclusiva a celuilalt sofer. Am mersin data de 30.11.2010 la firma de asigurari a acestuia ... (vezi toată discuția)
Despagubire laptop pe rca persoanei vinovate? popamarian_ro popamarian_ro Buna! am si eu o mare nedumerire, in data de 12 . 02 . 2010 am avut un accident rutier cu avarii doar la masina mea si a celui vinovat de producerea ... (vezi toată discuția)
Refuz deplata dauna pe rca vili84 vili84 Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident rutier in data de 21.02.2013 fara victime ,eu fiind lovit din spate (nevinovat), la fata locului s-a deplasat un ... (vezi toată discuția)