avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionarea anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionarea anticipata partiala

daca am 52 de ani si 31 de ani de munca,vreau sa ma pensionez anticipat partial in ce conditii as putea?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 10:46, 31 Martie 2010
Barbat:Va puteti pensiona anticipatat partial dupa anul 2018 la virsta de 60 anidaca indepliniti conditia stagiului de cotizare pentru pensionare anticipata partiala de peste 35 ani.
Femeie: Va puteti pensiona anticipatat partial dupa anul 2013 la virsta de 55 ani daca indepliniti conditia stagiului de cotizare pentru pensionare anticipata partiala de peste 30 ani
ursuletroz a scris:
Barbat:Va puteti pensiona anticipatat partial (...)
Femeie: Va puteti pensiona anticipatat partial (...)

ART. 40 - Legea nr. 19/2000.
In sistemul public se acorda urmatoarele categorii de pensii:
a) pensia pentru limita de varsta;
b) pensia anticipata;
c) pensia anticipata partiala;
d) pensia de invaliditate;
e) pensia de urmas.

Mi-e teama ca, avand in vedere prevederile art. 40 din Legea nr. 19/2000, nicio persoana nu se poate pensiona anticipatat in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare definitiva pava zeno pava zeno Barbat nascut in 17.06.1954 cu o vechime de 32 ani ,doresc sa stiu cand pot iesi definitiv la pansie. va multumesc! (vezi toată discuția)
Pot iesi la pensie ? mirelaprj mirelaprj Buna ziua, Am 52 ani si 6 luni , femeie , 34 ani vechime in munca din care 4 ani de grupa. Am citit legea actualizata 2009 si am vazut ca as putea iesi la ... (vezi toată discuția)
Varsta pentru pensie anticipata ecaterina10 ecaterina10 O femeie născută pe 30 iulie 1955,cu 22 ani vechime in muncă(comerț),la ce vârstă poate cere pensie anticipată sau anticipată ... (vezi toată discuția)