Va rog sa ma ajutati cu informatii..............va multumesc.
Sora mea este programator de peste 2 ani la o firma. Si-a dat demisia deoarece se va angaja pe un alt post la o alta firma. Preavizul s-a incheiat in data de 26.03.2010 inclusiv.
Si-a luat 5 zile de concediu in perioada preavizului si firma va trebui sa ii mai plateasca 2 zile de concediu pe care nu le-a efectuat. Nu a primit niciodata o prima de concediu.
Intrebarea este : cum se calculeaza aceste 2 zile de concediu neefectuat ? - deoarece vrea sa stie cati bani o sa primeasca.
Si in acesti 2 ani a primit de la stat un impozit de 16 % ptr postul de programator conform diplomei de absolvire.
A doua intrebare este : acest impozit se aplica si la cele 2 zile de concediu care trebuie sa i le plateasca ? Poate primi impozitul chiar daca nu a lucrat luna completa ?
Relativ simplu: cate zile de concediu de odihna pe an aveti drept, impartit la 12 luni si rotunjiti! Acum apar conditiile de zile lucrate efectiv, de norma de ore lunara, etc.
Banii: aferent salariului de incadrare daca nu sunt prevazute alte bonitati impartit pe zi si impozabili.
Empiric, simplu, sper!
Nu reusesc sa inteleg: are salariu 800 brut lei, aum are dreptul la concediu de odihna.
Cum procedez? impart salariul brut sau netul? vad cat are pe zi si suma respectiva o inmultesc cu 21?
Nu am mai fost pana acum in aceasta situatie, ea este prima mea angajata. stiu ca imi va spune doamna contabila cat trebuie sa ii dau dar nu stiu eu cum se face acest calcul.
Va multumesc frumos pentru rabdare si intelegere.
Raspuns pt.Maria3000:Insumati veniturile brute a ultimelor trei luni lucrate,apoi faceti raportul dintre suma rezultata si suma zilelor lucratoare a ultimelor trei luni,astfel rezultand media zilnica: ian.2011 - 800 lei cu 21 zile lucratoare ale lunii,febr.2011 - 800 lei cu 20 zile lucratoare ale lunii,mart.2011- 800 lei cu 23 zile lucratoare ale lunii,rezulta ca aveti 800 x 3(luni)=2400 lei/64zile(21+20+23)=37.5 respectiv 38 lei /zi.
statul de plata va fi astfel:38 leix21 zile de concediu de odihna = 798 lei(brut) din care ii veti retine:0.5% fond somaj,10.5% CAS,5.5% fond sanatate si impozitul calculat,respectiv suma de 67 lei daca nu are deduceri suplimentare,rezulta un net de 601 lei.Bafta!
Co neefectuat
anda_bebeko
buna ziua,
de la data de 13 mai 2011 sunt angajata la angajatorul X cu norma intreaga, cu salariul brut 880 lei, iar din 17 iulie 2012 contractul s-a ... (vezi toată discuția)