avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj dupa 30 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj dupa 30 ani

Buna ziua,
tatal meu a parasit domiciliul mai mult de 30 ani in urma. In acel moment s-a facut un inventar asupra lucrurilor din casa. Acum a inaintat partaj pt impartirea lucrurilor si a apartamentului, ce au platit impreuna.
Mama mea care a intretinut casa atatia ani, neschimbandu-si domiciliul, a platit taxe, impozite, etc., nu poate sa invoce dreptul de uzucapiune?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 23:45, 31 Ianuarie 2007
Dreptul de a cere partajul este imprescriptibil, cu alte cuvinte, partajul poate fi cerut oricand, indiferent de intervalul scurs de la data nasterii starii de indiviziune.
In calea partajului pot exista doua obstacole: uzucapiunea de 30 de ani si existenta unui act de imparteala.
In situatia dvs se poate invoca uzucapiunea.
Dreptul de a cere partajul este imprescriptibil, cu alte cuvinte, partajul poate fi cerut oricand, indiferent de intervalul scurs de la data nasterii starii de indiviziune.
In calea partajului pot exista doua obstacole: uzucapiunea de 30 de ani si existenta unui act de imparteala.
Multumesc mult!
Devalmasia exclude uzucapiunea, adica nu are ce cauta uzucpiunea inte soti!
In orice caz, mama va avea mai multe de castigat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj iulica2407 iulica2407 daca nu fac partajul dupa divort,pierd dreptul la apartament,nu am bani sa il fac si ma gindesc sa plec sa lucrez afara (vezi toată discuția)
Partaj neefectuat dupa divort consecinte adg adg am divortat in urma cu 10 ani si nu am efectuat partajul, timp in care sotul a locuit efectiv in casa.Acum ,dupa 10 ani isi cere dreptul de proprietar pe toata ... (vezi toată discuția)
Pot sa dau partea mea din proprietate unui copil danut.cheptanaru danut.cheptanaru pot sa dau partea mea din proprietatea comuna(o casa) cu sotia ,unui copil de al nostru fara sa fim divortati (vezi toată discuția)