avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... schimbat din functie fiind gravida
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

schimbat din functie fiind gravida

va rog puteti sa-mi spuneti daca exista vre-un act juridic prin care o persoana angajata in functia de conducere si care a anuntat firma ca este gravida in 3 luni, poate fi schimbata din functie inainte de a -si luat concediul prenatal, ea ramine la noi in firma.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:26, 2 Februarie 2007
intrucat nu ati detaliat putin speta, cititi totusi circulara nr. 891/1991 emisa de Guvernul Romaniei...
Eu nu vad de ce nu, se face act aditional.
Nu poate fi data afara , in rest O.G. 96 /2003 nu interzice modificarea functiei
Anterior încheierii sau modificării contractului individual de muncă, angajatorul are obligaţia de a informa persoana selectată în vederea angajării ori, după caz, salariatul, cu privire la clauzele esenţiale pe care intenţionează să le înscrie în contract sau să le modifice.

art 17 Codul Muncii
Pe baza unui act aditional cu modificarile impuse de noua pozitie.
Actul aditional este valabil pentru raporturile de munca, pe baza contractelor individuale de munca
In cazul raporturilor de serviciu este vorba de decizie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea criteriilor de evaluarea a activitatii si a atributiilor petrulili petrulili Codul muncii \\"Art. 17. [informarea cu privire la clauzele contractului de munca] (1) Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca Țurcan Marian Țurcan Marian Ce act trebuie să-mi de-a unitatea la care lucrez și cu cât înainte de a mi se schimba locul de munca in cadrul aceleiași firme. (vezi toată discuția)
Cum se face trecerea de la cim pe durată determinată la cim pe durată nedeterminată? Ioriana Ioriana Cand trec salariatul de pe determinata pe nedeterminata inainte de ai face actul aditional la contractul individual de munca ii fac o decizie prin care ii ... (vezi toată discuția)