avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Probele video constituie probe mereu????? ce conditii ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Probele video constituie probe mereu????? ce conditii trebuie indeplinite???

ma intreb daca toate sistemele video din supermaketuri trebuie sa fie omologate... daca exista o lege in acest sens.... sau poate asa oricine sa isi puna o camera video in magazin cumparata dintr-un oarecare "butic".


Si o alta problema. poti proba un produs inainte de a/l cumpara?????
Am observat ca in unele supermaketuri bancul de probe este situat dupa casele de marcat, ai trecut de ele cu produsul se considera furat... dar am intalnit un caz in care a motivat ca vrea sa cumpere produsul respectiv.... stie careva ce lege reglementeaza acest lucru(dak poti proba un produs inainte de a-l cumpara)
Cel mai recent răspuns: kzoli , utilizator 14:25, 30 Martie 2010
Nu poti sa probezi ca ai avut un produs inainte de a/l cumpara. deoarece nu exista.
ionut_daniel a scris:

ma intreb daca toate sistemele video din supermaketuri trebuie sa fie omologate... daca exista o lege in acest sens.... sau poate asa oricine sa isi puna o camera video in magazin cumparata dintr-un oarecare "butic".


Acasa la tine poti pune orice camera ca persoana fizica ,dar la firma chiar daca e a ta trebuie contract cu o firma specializata si autorizatie de la politie , Iar la intrare trebuie afisat obligatoriu ..... dotat cu camere video sau atentie supraveghere video altfel te poate amenda .
elladomi a scris:

Nu poti sa probezi ca ai avut un produs inainte de a/l cumpara. deoarece nu exista.


dvs, spre exemplu, inainte de a va cumpara o plasma nu vreti sa vedeti cum functioneaza mai intai si dupa aceea sa o cumparati, nu vi se pare corect??
In majoritatea magazinelor este unul pe raft i se zice" mostra " iar ce vi se da la DVS . e nou in cutie ,sedeschide doar la bancul de probe ,ptr intocmirea garantiei ...
:)):)):)) da cum sa nu... am vazut, mai ales pe criza asta in auchan, metro etc numai plasme de 2000 lei pe care scrie mostra.
acuma lasand gluma la o parte eu cred ca ai dreptul sa probezi un produs inainte de a-l cumpara pentru a vedea cum functioneaza... cineva care ma poate ajuta cu un text de lege... ceva,orice....
Ultima modificare: Marți, 30 Martie 2010
ionut_daniel, utilizator

Alte discuții în legătură

Reclamatie auchan tudor1973 tudor1973 Buna ziua! Cu ceva timp in urma am vizitat magazinul Auchan din orasul Suceava. Cand am intrat sotia avea in poseta un Cola de 0,5 l cumparat de la alt chiosc ... (vezi toată discuția)
Plangere politie hypermarket anakarenina1 anakarenina1 Buna ziua, Fratele meu a fost la cumparaturi in auchan. pe langa altele a cumparat detergent, smochine si curmale toate vrac. Cand le-a cantarit la detergent ... (vezi toată discuția)
Publicarea imaginilor video - furt cristinamaf cristinamaf Buna ziua. In incinta unui magazin a fost surprinsa o domnisoara care a furat un produs aflat pe raft. Magazinul este supravegheat video. Exista vreo lege care ... (vezi toată discuția)