avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

BUNA ZIUA! Am un prieten care plateste pensie alimentara si are o hotarare de divortin in care este specificata plata pensiei pana la majorat.Mentionez ca este o sentinta definitiva si irevocabila.Intrebareaeste,daca dupa aceasta varsta va mai trebui sa plateasca aceasta pensie si daca da in ce situatie?
Cel mai recent răspuns: Consilier juridic Dana Maxim , Mediator 16:26, 30 Martie 2010
poate plati pensia de intretinere numai daca copilul, major fiind, urmeaza cursurile unei institutii de invatamint superior, nu are alte venituri si, nu mai tirziu de implinirea virstei de 26 ani.
Daca copilul urmeaza cursurile unei institutii de invatamant , si face dovada acestui aspect, tatal va fi obligat la plata pensiei de intretinere pana la terminarea studiilor, dar nu mai tarziu de 26 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile familiei sau probleme juridice de familie iloveny iloveny Fiica mea are 22 de ani si termina in aceasta vara facultatea. Vrea sa urmeze un program de master care este destul de costisitor. As dori sa stiu, pana ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara major caloian caloian Platesc copilului o pensie alimentara ,lunar,suma ce se opreste pe statul de plata cf.unei hotarari judecatoresti din 2009.Numai ca fata a terminat ... (vezi toată discuția)