avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... persoana vatamata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

persoana vatamata

prietenul meu a primit o citatie in care scria sa se prezinte la o anumita sectie pt k este acuzat de o fapta ce implica vatamare .... imi puteti explica ce inseamna acest lucru ? ... multumesc pt intelegere .
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 19:18, 30 Martie 2010
Daca este citat in calitate de parte vatamata inseamna ca a fost prejudiciat printr-o infractiune savarsita de o alta persoana. Daca e citat ca si inculpat, invinuit, intimat ... nseamna ca el e cel care a savarsit o anumita infractiune.
sa mearga la sectie sa vada ce fapta i se imputa . Toate infractiunile din dreptul penal presupun in alcatuirea lor o serie de elemente pentru a exista printre care : faptuitor cel care savarseste fapta si partea vatamata - sau victima . asta asa mai pe inteles.
Probabil este vorba de o invitatie pentru a se prezenta la sectia de politie respectiva pentru anchetarea, probabil, a unei plangeri penale, in care prietenul dv este invinuit pentru vatamarea unei persoane. Daca persoana respectiva a depus plangere la sectia de politie, organul de cercetare invita pe cel acuzat pentru a-l cerceta pentru infractiunea respectiva.
danutza 94 a scris:

pt k este acuzat de o fapta ce implica vatamare ....

Asta inseamna ca are calitate de faptuitor si este cercetat ptr. savarsirea infractiunii prev.si ped. de art.181 C.pen.(vatamarea corporala)...sau urmatoarele (182, 184 c.pen.).
Pai..stie el de ce a fost chemat si daca nu stie...o sa afle la Politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai putin de 10 zile ingrijiri medicale si plangere mili999 mili999 Acum 2 sapt am lovit un biciclist. Deocamdata astept sa vina certificatul medico-legal. Banuiesc ca acolo o sa scrie de cate zile de ingrijiri medicale a avut ... (vezi toată discuția)
Acuzatie falsa pentru furt lavi_creata lavi_creata m-am trezit cu politia la usa ca as fi spart masina fostului meu prieten intr-o parcare al unui centru comercial...eu in ziua respectiva fusesem acasa cu ... (vezi toată discuția)
Penal - retinere circumsntanta atenuanta 73 lit b. xuser xuser Pe scurt: In cazul in care am conversat cu o domnsioara pe internet, iar prietenul domnisoarei profitand de faptulul ca avea acces la adresa de Yahoo ... (vezi toată discuția)