avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice achizitii publice
Discuție deschisă în Achiziţii publice

achizitii publice

In urma participarii la o licitatie comisia de evaluare a costatat niste erori aritmetice ale preturilor si a solicitat corectarea acestora. In urma recalcularilor, celor doi ofertanti li s-au modificat ofertele astfel:
primul - i s a modificat oferta cu cateva sutimi;
iar la cel de-al doilea, pretul s-a modificat foarte mult. ( de ex. de la 500 euro la 250 euro).
As vrea sa stiu daca exista o limita pt. corecturi?Cum pot contesta aceasta micsorare?
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 21:30, 31 Martie 2010
probabil acela trebuia sa castige.
Pretul corect este cel prezentat in oferta detaliata si nu in formularul de oferta. Nu exista vreo limita in privinta aceasta. Puteti contesta aceasta decizie dar contestatia trebuie sa fie intemeiata. Daca una scrie in oferta si alta in formular culpa este a dvs.
Este vorba de o licitatie cu mai multe faze, iar ultima faza este cea electronica.
In urma depunerii documentelor s-a constat ca au indeplinit cerintele 2 ofertanti, insa in urma evaluarii ofertelor financiare comisia a constata niste erori si a solicitat corectarea acestora. Ambii operatori si-au dat acceptul, insa in urma acestor corecturi unul dintre ei i-a scazut pretul ofertat cu cateva sutimi, iar celuilalt pretul a scazut foarte mult, de unde rezulta ca a refacut oferta.

Cum pot contesta asta?
Nu conteaza diferenta dintre oferte, conteaza doar daca erorile aritmetice au existat. Daca nu sunt corecte, atunci exista motiv de contestatie. Avand in vedere faptul ca faza finala este licitatia electronica, prea mare relevanta nu au preturile prezentate cu oferta scrisa. In faza urmatoare orice operator are dreptul de a-si imbunatati pretul asa ca cel cu pret mai mare poate oferi un pret mai mic acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectarea ofertei financiare zinates zinates ne confruntam cu urmatoarea problema De multe ori anexele la formularul de oferta financiara contin greseli -suma preturilor unitare nu este aceeasi cu ... (vezi toată discuția)
Am doua oferte cu greseli aritmetice, ce fac? ir7arte ir7arte Am doua oferte cu greseli aritmetice, dupa ce le-am corectat cu acordul ofertantilor se schimba clasamentul si castiga cel de pe locul 3 iar cel de pe unu ... (vezi toată discuția)
Corectare erori aritmetice ssdragoss ssdragoss Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat privind corectarea erori aritmetice din formularul de oferta. La o licitatie cu procedura online am depus ... (vezi toată discuția)