avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... CUM TREC MASINA PE JUDETUL MEU DACA NU E RADIATA DE ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

CUM TREC MASINA PE JUDETUL MEU DACA NU E RADIATA DE FOSTUL PROPRIETAR

salutare.Am vazut ca aici se pot afla multe raspunsuri si am zis sa-mi incerc si eu norocu.In 2006 am cumparat o masina din alt judet,am facut contractu de vanzare si in termen de 30 de zile am inregistrat-o la primaria de la mine din oras platind toate taxele si impozitele pt ea.Pana acum am circulat asa cu ea,dar as vrea sa o trec pe judetul meu si sa apara numele meu si in talon.cum sa procedez?Mentionez ca nu mai dau de fostul proprietar ca sa o radieze,dar am inteles ca nu se mai radiaza acum.ce e de facut in cazul asta?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Petre Nita , Expert judiciar 22:51, 30 Martie 2010
salutare, raspunsul e simplu, nici cum...:confused: fara a fi radiata dintr-un judet, nu o puteti inmatricula intr-altul.
Mergeti la Serviciul rutier al politiei de la domiciliul dv., arati-le contractul, dovada inregistrarii bunului la finante, dovada platii impozitului auto si solicitati-le ajutorul. ;)
Gasiti toate informatiile pe siteul DRPCIV, iata cateva:

Transcrierea transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul
(art.8 din Ordinul MAI nr.1501/2006)
DOCUMENTE NECESARE:
a) fişa de înmatriculare a vehiculului - model tipizat stabilit conform reglementărilor legale - completată cu datele proprietarului şi având viza organului fiscal competent al autorităţii administraţiei publice locale. În cazul înscrierii pe certificatul de înmatriculare şi a altei persoane, se va depune şi o a doua fişă de înmatriculare completată cu datele acesteia. În cazul înmatriculării temporare pentru export, nu este necesară viza organului fiscal competent al autorităţii administraţiei publice locale. Viza organului fiscal competent al autorităţii administraţiei publice locale de pe fişa de înmatriculare se poate înlocui prin prezentarea Certificatului de atestare fiscală ;
b) cartea de identitate a vehiculului, eliberara de R.A.R. , în original şi în copie xerox;
c) documentul care atestă dreptul de proprietate al solicitantului asupra autovehiculului sau remorcii, în original şi în copie xerox;
d) actul de identitate al solicitantului, în original şi în copie xerox. În situaţia persoanelor juridice se vor prezenta alături actul de identitate al delegatului şi copia documentului ce atestă dobândirea personalităţii juridice, denumirea şi sediul;
e) dovada efectuării inspecţiei tehnice periodice, aflată în termenul de valabilitate al acesteia, cu excepţia autovehiculelor şi remorcilor noi;
f) copia documentului de asigurare obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse terţilor prin accident de circulaţie, aflată în termenul de valabilitate al acesteia, încheiată pe numele noului proprietar;
g) certificatul de înmatriculare al fostului proprietar, în care acesta a înscris (pe verso CI, în rubrica specială) transmiterea dreptului de proprietate;
h) plăcuţele cu numărul de înmatriculare, dacă noul proprietar are domiciliul, reşedinţa sau sediul pe raza altui judeţ decât al fostului proprietar;
i) dovada plăţii taxei de înmatriculare, stabilită potrivit legii (vezi şi secţiunea Taxe şi tarife);
j) dovada plăţii contravalorii certificatului de înmatriculare (vezi şi secţiunea Taxe şi tarife);
k) dovada plăţii contravalorii plăcuţelor cu numărul de înmatriculare (vezi şi secţiunea Taxe şi tarife) cu excepţia cazului în care acestea se păstrează pe vehicul de la vechiul proprietar;
l) certificatul de autenticitate al vehiculului, cu excepţia autovehiculelor destinate competiţiilor sportive şi a vehiculelor istorice, pentru cazurile stabilite de reglementările în vigoare;
m) procura specială, după caz.
Documentele originale prevăzute lit. d) şi e) se restituie pe loc, după confruntarea copiilor cu acestea.
Cartea de identitate a vehiculului se restituie odată cu predarea certificatului de înmatriculare al vehiculului şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.
Certificatul de autenticitate prevăzut la litera “l”, nu se mai solicită în următoarele cazuri:
• la terminarea contractului de leasing, atunci când emiterea unui nou certificat se efectuează pe numele utilizatorului, respectiv persoana care este deja înscrisă în vechiul certificat;
• la preluarea contractului de leasing de către alt utilizator;
• în cazul solicitării emiterii unui certificat de înmatriculare pe numele unei persoane fizice din aceeaşi familie cu a titularului anterior (familia are un patrimoniu comun), precum şi în cazul moştenirilor;
• în cazul în care cerficatul de înmatriculare se emite ca urmare a comasării, divizării, reorganizării sau fuzionării a două sau mai multe persoane juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcrierea dreptului de proprietate auto de la o persoana juridica la o persoana fizica istoichina istoichina Doresc sa transcriu dreptul de proprietate al unui vehicul de pe firma tatalui meu pe numele meu. Imi puteti spune va rog de ce acte am nevoie si ce procedura ... (vezi toată discuția)
Buna rodicutza rodicutza am si eu o priblema am cumparat o masina in urma cu cateva luni iar ieri ma sunat fostul proprietar ca trebuie sa plateasca impozitul la primarie .MENTIONEZ CA ... (vezi toată discuția)
Impozitare romaneasca pentru auto inmatriculat in bulgaria Codel Codel Buna ziua , Am cumparat in 2010 o masina din vidin,vreau sa o inmatriculez, Am fost la primarie sa o iau in evidenta si m-i sa spus ca daca vreau sa o o iau ... (vezi toată discuția)