avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general declaratia 010
Discuție deschisă în Contabilitate în general

declaratia 010

cine are un formular editabil?
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 14:48, 16 Iulie 2008
irina petcu a scris:

Buna,
Am o disputa cu alta contabila, referitor la declaratia 010. Daca ati putea sa-mi spuneti si temeiul legal.
La declaratia de mentiuni, in momentul in care ai angajat un salariat trebuie sa declari contributiile lunar. Asa mi s-a cerut mie.
Ea zice ca de la 9 salariati in sus. Pina la 9 salariati declari trimestrial.
Va rog sa-mi spuneti unde scrie acest lucru. Codul fiscal? :-/
Va multumesc.


Este vorba, in principal, de microintreprinderi, asocieri fara personalitate juridica constituite intre persoane fizice precum si de persoane fizice care desfasoara activitati independente, acestea avand obligatia depunerii trimestriale a Declaratiilor 100 si 102.

Tododata, termenul lunar nu se aplica si in cazul asociatiilor , fundatiilor sau al altor entitati fara scop patrimonial, cu exceptia institutiilor publice, care depun semestrial aceste declaratii.

Codul de procedura fiscala art 111

(6) Contribuţiile sociale administrate de Ministerul Economiei şi Finanţelor, după calcularea şi reţinerea acestora conform reglementărilor legale în materie, se virează până la data de 25 a lunii următoare celei pentru care se efectuează plata drepturilor salariale.
(7) Prin derogare de la dispoziţiile legale în vigoare privind termenele de plată, impozitele şi contribuţiile aferente veniturilor din salarii, precum şi impozitul reţinut la sursă potrivit art. 52 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, se plătesc astfel:
a) trimestrial, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare trimestrului, de către contribuabilii persoane juridice plătitoare de impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, asocierile fără personalitate juridică constituite între persoane fizice, precum şi de către persoanele fizice care desfăşoară activităţi independente;
b) semestrial, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare semestrului, de către asociaţii, fundaţii sau alte entităţi fără scop patrimonial, cu excepţia instituţiilor publice.
(8) Contribuabilii prevăzuţi la alin. (7) au obligaţia să declare impozitele şi contribuţiile aferente veniturilor din salarii până la termenul de plată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sinteze pentru admiterea in barou 2010 nickname55000 nickname55000 Salut! Sintezele cupriad aprox. 1000 de pagini si sunt facute de o persoana care a sustinut acest examen. Daca sunteti interesati, ma puteti contacta cu ... (vezi toată discuția)
Grile examen unpir Cosmin-Traian Maglas Cosmin-Traian Maglas Buna ziua, Nu reusesc sa gasesc grile pentru examenul UNPIR. Are cineva? Chiar daca sunt din 2009 sau 2008? cosmin.maglas@gmail.com Merci, Cosmin (vezi toată discuția)
Sinteze admitere barou burito burito Va rog sa ma ajutati si pe mine sa obtin acele sinteze pentu admitere adresa mea este: oanammanta@yahoo.com Va multumesc tuturor ! Bafta multa! (vezi toată discuția)