avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Intr-o relatie de concubinaj de 20 de ani din care rezulta si un copil(acum major)se face un partaj in mod egal chiar daca bunurile sunt pe numele unuia dintre parteneri si dobindite impreuna?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 01:04, 31 Martie 2010
Din pacate legislatia noastra nu cunoaste notiunea de concubinaj si de bunuri comune dobandite in timpul concubinajului.
Dobandirea unor bunuri se poate face doar pe calea revendicarii sau pretentiilor civile, caz in care instanta va decide daca, cine, cum si cat a contribuit fiecare la achizitionarea respectivelor bunuri.
In situatia mentionata,partajarea bunurilor achizitionate in perioada de concubinaj se va realiza in raport de probele administrate de parti, referitor la aportul financiar individual
Bunurile dobandite in timpul unei relatii de concubinaj au calitatea de bun coachizit, drept urmare este necesara dovedirea cotei de contributie la dobandirea acestuia, deci nu neaparat in cota de 1/2, ci in functie de contributia efectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj mariaburete mariaburete DACA SE CONVIETUIESTE IN CONCUBINAJ ,5 ANI DE ZILE ,CARE SANT DREPTURILE PARTILOR IN CAZ DE DESPARTIRE? VA MULTUMESC! (vezi toată discuția)
Partaj coachizitie Borza Borza Buna' Va rog cine are sa imi trimita un model de partaj in coachizitie.*concubini Multumesc (vezi toată discuția)
Concubinaj marleen marleen Buna ziua.. De 8 ani stau in concubinaj cu un barbat,Apartamentul esta al meu(dobandit inainte relatiei noastre.Eu,, de 8 ani muncesc in strainatate,toate ... (vezi toată discuția)