avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Concubinaj

Buna ziua.. De 8 ani stau in concubinaj cu un barbat,Apartamentul esta al meu(dobandit inainte relatiei noastre.Eu,, de 8 ani muncesc in strainatate,toate bunurile din apartament ,inclusiv masina sunt cumparate de mine.Deci el este aproape tot timpul singur si nu si-a adunat macar 2lei din salarul lui,fumeaza si bea mult si cum mie nu imi convine sa muncesc si el traieste pe picior mare,, de mult vreau sa ne despartim.El nu vrea sa plece din apartament .Am apelat la politie ptr. evacuare,dar ei nu au drepul ptr. a -l evacua ,deoarece l-am luat in spatiu si are cartea de identitate pe adresa mea. Vreau sa stiu daca el are vreun drept la bunurile dobindite in ultimii 8 ani va multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:08, 25 Februarie 2010
Nu are nici un drept. promovati actiune in instanta de evacuare.Doar asa veti putea sa-l evacuati
Daca are vreo dovada ca a cumparat sau a participat si el la cumpararea unor bunuri poate obtine, pe cale judecatoreasca, despagubiri cu privire la respectivele bunuri. In rest nu are nici un fel de drept de proprietate asupra imobilului si nici asupra bunurilor.
Daca tot sunteti plecata de mult timp in strainatate de ce nu v-ati gandit sa vindeti si sa scapati de probleme ??
Avand in vedere ca discutam de o relatie de concubinaj pe parcursul careia au fost achizitionate bunuri mobile, el poate solicita o cota de contributie doarece regimul acestora este de bunuri coachizite, insa pentru acesta ii trebuie dovezi, ori asa cum spuneti ma indoiesc sa poate face vreo dovada in acest sens.Pentru a-l scoate din imobilul dvs. va este necesara o actiune in evacuare, pentru lipsa titlul parat, in urma careia veti obtine o hotarare judecatoreasca iar in baza acesteia prin intermediul unui executor judecatoresc il veti putea evacua.
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
buna ziua. concubinajul nu este recunoscut in legislatie romana .
astfel, toate bunurile achizitionate in perioada concubinajului sunt ale persoanei titulare, cu exeptia situatiei in care concubinal si-a adus vreun aport cu privire la achizitionarea bunurilor respective.

in ceea ce priveste refuzul dansului de a parasi imobilul in care locuieste, dvs. puteti promova o actiune in instanta prin care sa solicitati evacuarea toleratului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj HDanHD HDanHD Buna ziua, in cazul in care cei doi parinti nu se mai inteleg si traiesc prin concubinaj de 25 de ani,si unul din parinti (care este si proprietarul ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune,lichidare regim matrimonial marleen marleen Am stat in concubinaj timp de 8 ani cu un barbat, era foarte agresiv la bautura si de multi ani am vrut sa ma despart de el , dar nu vroia sa paraseasca pe ... (vezi toată discuția)
Divort la notar sau tribunal? ntyry75 ntyry75 Sunt casatorita de 2 ani avand 2 copiii de 2 ani si un bebe de 5 luni, dar am trait in concubinaj cu sotul meu 6 ani, timp in care am inceput constructia unei ... (vezi toată discuția)