avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bunuri comune,lichidare regim matrimonial
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bunuri comune,lichidare regim matrimonial

Am stat in concubinaj timp de 8 ani cu un barbat, era foarte agresiv la bautura si de multi ani am vrut sa ma despart de el , dar nu vroia sa paraseasca pe cale amiabila apartamentul meu, care l-am dobindit in prima casatorie . In luna Septembrie 2010 a trebuit sa obtin in instanta evacuarea lui din apartament( el are C.I. pe adresa mea). Acuma m-a dat el in judecata ptr. bunuri,el a mentionat ca in luna Julie 2012 eu as fii spus lui ca nu mai vreau sa stau cu el, nu a specificat ca are evacuarea facuta .El vrea jumate din bunurile mobile din apartament,chiar daca nu a contribuit cu nimic. Eu sunt obligata sa ma prezint la proces?Ce sanse are el?Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 08:48, 3 Septembrie 2012
daca nu va aparati in proces, instanta nu are de unde sti cum sta situatia. cautati un avocat, martori si acte (de provenienta a bunurilor mobile a caror partajare s-a cerut)
Va multumesc mult ptr. atentia acordata,
Situatia este complicata,.eu am lucrat 7 ani fara forme legale in Germania, banii am investit in apartament,timp in care el a stat in apartament, relatia nu a functionat de la inceput,el este genul de om, care traieste clipa,la cei 44 ani nu a realizat nimic in viata nici macar un scaun cumparat de el,doar alcool,tigari si taxiuri.De ani de zile l-am rugat sa paraseasca locuinta.Daca el totusi are evacuarea facuta de 2 ani si el a specificat ca deabea luna trecuta s-a incheiat relatia noastra,nu suna absurd,?
Oricum ar suna, trebuie sa va aparati in proces.
ar trebui sa vedeti dosarul.. ce cere exact si ce inscrisuri a depus la dosar. Puteti trimite o intampinare ( raspunsul dvs la cerere lui) fct de ce cere.
Imobilul este dobandit de catre dumneavoastra, prin urmare, fostul concubin nu poate solicita partajarea acestuia , in sensul atribuirii.

Detineti un drept de proprietate exclusiva asupra apartamentului dobandit , instanta de judecata nu va putea sa constate ca acest apartament este unul in stare de coproprietate , transandu-se un proces avand ca obiect partajarea bunurilor coachizite.

In ceea ce priveste actele de conservare si de administrare asupra imobilului, care au condus la sporirea valorii de circulatie, fostul concubin se poate adresa instantei de judecata, in vederea constatarii unui drept de creanta, in limita contributiei sale la imbunatatirea apartamentului.

Se va determina intinderea dreptul de creanta, in probatiune putand fi incuviintate inscrisuri, interogatoriu, expertiza de specialitate.

Termenul de prescriptie aplicabil este de trei ani, curge de la data cand se naste dreptul la actiune.


Succes.

Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj in concubinaj Ilenuta123 Ilenuta123 Buna ziua,doresc daca se poate cateva lamuriri.Dupa o convietuire in concubinaj de 8 ani ,la despartire pot primi ceva din ce am investit in locuinta ... (vezi toată discuția)
Divort la notar sau tribunal? ntyry75 ntyry75 Sunt casatorita de 2 ani avand 2 copiii de 2 ani si un bebe de 5 luni, dar am trait in concubinaj cu sotul meu 6 ani, timp in care am inceput constructia unei ... (vezi toată discuția)
Bunuri dobândite de concubini Kathyp Kathyp Am avut o relatie de concubinaj de 4 ani si jumatate, anul trecut de Craciun mi-a cumparat inelul de logodna...ne-am despartit recent, minora a ramas la mine ... (vezi toată discuția)