avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Furt de identitate pe net
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Furt de identitate pe net

Buna seara ! Cineva s-a folosit de numele meu pentru a crea un site pe internet. Site-ul este gazduit in Germania. Le-am scris moderatorilor, dar inca nu am primit un raspuns. Persoana care se foloseste de identitatea mea cunoaste ceva date personale si detalii despre munca mea si le foloseste pentru a ma denigra. Ce cale trebuie sa urmez ?
Cel mai recent răspuns: Bogdan Tulai , utilizator 01:25, 2 Aprilie 2010
In baza probelor temeinice ,care sa sustina afirmatiile dvs,solicitati oficial administratorului site-ului, sa dispuna masurile necesare
Daca respectivul se logheaza din vreun internet cafe sau vreun loc unde are acces la o retea wireless , atunci nu va putea fi identificat. Puteti doar sa ii solicitati administratorului acelui site sa stearga contul respectiv. Este tot ceea ce puteti face! Preventiv este indicat sa faceti o plangere la politie pentru folosirea identitatii dvs de catre persoane necunoscute , asta pentru a preintampina eventualele fraude facute in numele dvs!B-)
Daca administratorul site-ului nu va primi o instiintare oficiala, nu cred ca va face niciun fel de modificare la site. El nu este in masura sa decida daca afirmatiile dumneavoastra sunt adevarate sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals/furt de identitate-deschidere adresa email dciurba dciurba Care ar fi baza legala in cazul in care cineva mi-a creat un profil pe internet, o adresa de email si in aceasta perioada a corespondat in numele meu pentru ... (vezi toată discuția)
Denigrare firma anadeleanu anadeleanu As dori sa stiu daca este legal ca ,un utilizator anonim sa poata denigra imaginea unei firme,prin afirmatii mincinoase, cu trimitere directa la serviciile ... (vezi toată discuția)
Calomnie pe internet? user85 user85 Un prieten a lansat niste afirmatii nu tocmai \"de bine\" pe un forum la adresa unei persoane dintr-o institutie publica,acuzand-o de coruptie(si nu ... (vezi toată discuția)