avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

plangere contraventionala

Am primit si eu o citatie care "suna" cam asa eu din... este chemat in aceasta instanta,camera1 complet civil in ziua de.... in calitate de intervenient, in proces cu.....in calitate de petent pentru Fond-plangere contraventionala. si povestea ar fii pe scurt cum ca acum cateva luni am intrat cu masina intr-o caruta pe fondul nesemnalziraii cores[unzatoare a carutasului fiindca era noaptea. Nu am avut nici o vina nici macar o amenda nu nimic carutasul si-a luat amenda si acum primesc aceasta citatie! am motive de ingrijorare? pot sa nu ma prezint?
Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2010
ionut_v, utilizator
da, poti sa nu te prezinti.. probabil ca instanta te cheama injudecata sa te constitui parte in proces sa fii despagubit pentru prejudiciul suferit..eu zic sa te duci , macar pana la arhiva judecatoriei si sa solicit dosarul la bara sa citesti ultima incheiere de sedinta, prin care esti chemat in judecata.. nu va manaca nimeni daca va duceti sa vedeti dosarul.. trebuie doar sa ai buletinul la tine ca altfel nu ti l mai da
pentru a vedea despre ce este vorba trebuie sa studiati dosarul la arhiva instantei. vazind despre ce este vorba, solicitati sfatul unui avocat, si, va puteti prezenta sau nu in instanta la solutionarea cauzei.
eeee ca sa fiu putin mai explicit acuma din moment ce mi-i s-a raspuns (multumesc) accidentul s-a intamplat noaptea mi-a iesit o caruta in fata nu am vazut-o fiindca nu era semnalizata am evitat-o in ultima clipa si am intrat intr-o alta carutza incarcata cu busteni! a venit politia i-a scos vinovati pe carutasi acestia la politie s-au aratat nemultumiti de faptu ca au fost amendati si eu nu! prima citatie am primit-o de la primul carutas adica cel pe care l-am evitat in ultima secunda si zilele trecute primesc o alta citatie de la celalt carutas:|. Azi aveam infatisare cu primul dar nu m-am dus! Specific ca sunt ca si intervenient in amandoua cazurile si nu am avut nici o vina sau contraventie in urma acelui accident! am mai vorbit cu un avocat care mi-a spus ca nu e nevoie sa ma prezint ca indivizii au contestat amenda politiei si intr-un final se va amana sau decide plangerea contraventionala si prin lipsa partilor! totusi.... am motive de ingrijorare?!
Avand calitatea de intervenient nu aveti de ce sa va faceti probleme...insa asa cum au precizat si colegii mei, nu ar strica sa va uitati un pic in dosar!
Intotdeauna in astfel de situatii,este cel mai bine sa mergeti la arhiva respectivei instante si sa consultati dosarul cauzei pemtru a sti ce atitudine procesuaula ar trebui sa aveti.

Alte discuții în legătură

Accident rutier mikiutza mikiutza In urma cu aproape 2 ani am avut un accident de circulatie cu victime !Eu ma aflam la volanul masinii mele iar pe aceeasi directie de mers, se deplasa un ... (vezi toată discuția)
Accident rutier pe de din cauza unei carute nesemnalizate Cata Goagea Cata Goagea Buna seara Acum aproximativ o luna am avut un accident pe DE 78 la cativa km de Caracal! Am intrat in depasire, m-am asigurat ca nu vine nicio masina, dar ... (vezi toată discuția)
Am lovit o căruță nesemnalizată, ai cărei căruțași erau sub influența băuturilor alcoolice, și mi s-a ridicat permisul pentru două luni. cum mi-l pot recupera mai repede? Daniel71919 Daniel71919 Aseara am fost implicat intr-un accident cu o caruta nesemnalizata...avea doar un numar de inmatriculare. Eram aproape de iesirea din localitate din sens opus ... (vezi toată discuția)