avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Citatie(intervenient fortat)
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Citatie(intervenient fortat)

Buna ziua,azi am primit o citatie in care sunt chemat ca intervenient fortat in proces cu sc Omn in calitate de reclamant-sediul ales pentru Fond-actiune in regres.Imi puteti spune si mie ce inseamna asta??Stiu ca am avut un accident acum doi ani in care NU am fost vinovat (asa m am inteles cu celalalt sofer si asa am declarat la biroul d daune,eu mi am reparat masina pe asigurarea lui care intradevar era la soc omn) si am mai avut un accident acum sase ani in care am fost vinovat dar asigurarea mea cres ca a acoperit dauna care nu era f mare!Ce trebuie sa fac?Sunt dat in judecata?Multumesc
Cel mai recent răspuns: 3ugen , utilizator 18:12, 7 Iunie 2012
Calitatea de intervenient fortat intr-un proces dintre doua societati de asigurare, de obicei nu prezinta importanta, fiind o obligatie impusa de lege si care nu afecteaza in nici un fel persoana aflata intr-un asemenea caz (nu poate fi obligata la plata vreunei sume de bani).
Din ce povestiti insa, sunt putin nelamurit de situatie. Nu stiu in primul rand ce inseamna ca v-ati "inteles cu celalalt sofer".
In al doilea rand intervenient fortat nu poate fi decat persoana vinovata de producerea accidentului, iar dumneavoastra nu ati fost vinovat, dupa cum declarati. Iar accidentul de producerea caruia spuneti ca ati fost vinovat mi se pare totusi un pic cam vechi sa ajunga acum pe rol.
Nu ati primit si o cerere de chemare in judecata atasata citatiei? In cazul in care nu, inainte de sti sigur despre ce este vorba, trebuie sa vedeti dosarul la arhiva instantei care v-a trimis citatia.
"m am inteles" adica el era clar vinovat,a recunoscut asta si la biroul d daune cel d langa omniasig dvpe langa gara d nord.Daca el nu se declara vinovat eu nu aveam cum sa mi repar masina p polita lui d asigurare.Am fost cu masina in service un mi s a facut o reconstatare la ce mi se daduse prima oara adica aripa mi se dadea de reparat iar cei din service au insistat sa o inlocuiasca.Dupa ceva timp a venit si acceptu d plata si cam astea au fost.Si a venit o singura foaie pe o parte scria citatie iar pe cealalta adresa mea etc.Trebuie sa fac ceva sau sa aatept pana in septembrie?Imi trebuie avocat?:(Mentionez ca el s a declarat vinovat in fata politistului d la biroul d constatari unde am si semnat intelegerea p cale amiabila astfel intrand in posesia asiguarii rca pt ami repara masina
Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2012
3ugen, utilizator
In mod normal nu aveti nevoie de avocat in momentul cand sunteti citat ca intervenient fortat, deoarece este mai mult o formalitate.
Ceea ce nu este in regula la cazul dumneavoastra este ca nu puteati fi citat in calitate de intervenient fortat pentru accidentul mai recent, deoarece nu ati fost vinovat de producerea lui.
Ar putea fi vorba de accidentul mai vechi, dar mi se pare un pic cam tarziu, pare sa fi intervenit prescriptia.
Cel mai bine este sa mergeti la arhiva judecatoriei de unde ati primit citatia cu buletinul si numarul dosarului de instanta (il aveti pe citatie) si solicitati sa faceti o copie macar de pe cererea de chemare in judecata. Ar trebui sa va dati seama despre ce e vorba. In cazul in care nu, reveniti cu detalii.
Am inteles!Multumesc frumos,o sa incerc sa ajung maine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier loredana b loredana b Bună ziua! În ianuarie anul acesta am avut un accident cu maşina personală în timp ce mergeam la lucru. Maşina a derapat din cauza condiţiilor de ... (vezi toată discuția)
Vinovat intr-un accident auto, asigurare rca la carpatica, sunt chemat in instanta de omniasig, firma asiguratoare a celuilalt sofer free68world free68world Acum 2 ani am fost implicat intr-un accident auto in care am fost considerat vinovat. Am incheiat constatare amiabila de accident, i-am dat polita ... (vezi toată discuția)
Ce sanse de castig am, daca dau in judecata un aigurator care refuza plata unor reparatii la masina pe rca? elirossonero elirossonero Buna ziua, In urma cu aproximativ o luna am fost implicata intr-un accident usor cu cateva daune, in care nu am fost vinovata. Am incheiat cu soferul ... (vezi toată discuția)