Am un teren intravilan obtinut in urma reconstituirii dreptului de proprietate pe Legea fondului funciar pt care am titlu de proprietate din 1998 .Pe acest teren am edificat o constructie pt care nu am acte de proprietate ,dar am rol la primarie unde platesc impozit atat pt pamant cat si pt constructie .Intre timp am efectuat si masuratorile topografice si mi s-a intocmit un dosar care cuprinde schita terenului , dimensiuni ,si in care mi s-a prins inclusiv constructia in vederea intabularii si inscrierii in C.F.,lucru pe care nu l-am putut realiza deoarece mi s-a cerut acte de proprietate pt constructie .Am fost indrumat sa ma adresez in instanta ,cu o actiune in care instanta sa constate dreptul meu de proprietate prin interventia accesiunii imobiliare cu privire la constructie .INTREBAREA MEA ESTE : in cazul meu trebuie chemata in judecata primaria comunei unde se afla terenul sau este un proces in care eu singur solicit instantei ca prin hotararea ce se v-a pronunta sa-mi constate dreptul de proprietate prin interventia accesiunii imobiliare cu privire la costructia edificata de mine pe terenul proprietatea mea ???
Buna ziua !
Litigiul dedus judecatii are ca obiect constatarea pe cale judecatoreasca a dreptului de proprietate al dumneavoastra asupra constructiei edificate. In acest sens in instanta v- a fi chemata primaria prin reprezentantul acesteia.
Cu stima !