avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenda ratb nesemnata
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenda ratb nesemnata

buna ziua!
as avea si eu o intrebare!
ieri 30.03.2010 m-au prins controlorii p linia 300.....am dat buletinul mi a facut proces verbal -trebuia sa platesc p loc 50 ron sau 150 ron dupa 48 ore. nu am avut nici un ban la mn....ca as fi platit......problema este ca nu am vrut sa semnez si nu mi a dat nimic la mana ca si cum as fi primit amenda!
ce se poate intammpla? pot sa primesc aksa amenda?nu a fost nici un martor! o pot considera o amenda nula? daca ar fi sa primesc amenda aksa as putea sa o contestez spunand ca mi a dat altcineva datele mele (neexistand martor)?
Va multumesc

Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:00, 4 Aprilie 2010
Buna ziua !
Procesul- verbal de contraventie poate fi anulat numai pe cale judecatoreasca. Pentru aceasta trebuie sa asteptati sa va fie comunicat( trimis), termenul de contestatie fiind de 15 zile de la data comunicarii, in cazul in care nu v- a fost inmanat personal.
Cu stima !
Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2010
Marius Zaharia, Avocat
De la comunicarea procesului verbal, termenul de contestatie este de 15 zile in cazul in care nu ati semnat de primire si nu v- a fost inmanat personal.
Daca s-a incheiat pv cu datele dvs. din CI/BI, trebuie sa gasiti alte motive de contestare.
Succes!
In termen de 15 zile de la comunicare,daca aveti motive temenice puteti contesta PV la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Neasumarea PV ca si motivul invocat de dvs ,nu sunt motive pertinente ,pe baza carora sa fie admisa contestatia impotriva PV
Va multumesc mult!
Deci trebuie platita!
Asta e, greseala mea! O zi buna
Daca nu aveti motive legale sa o contestati,daca nu sunt intrunite nici macar motivele de nulitate prev.de art.16-17 din OG nr.2/2001,cred ca ar trebui sa o platiti in 48 de ore.
Daca sunt motive de contestare sub aspectul aratat mai sus,puteti sa o contestati,in termen de 15 zile de la primirea la domiciliu a procesului verbal,urmand ca ulterior sa se dispuna pe cale judecatoreasca,restituirea sumei platite de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligațiile poliției rutiere zeniamin zeniamin Care sunt obligațiile legale ale agentului de poliție rutieră înainte, in timpul, si după întocmirea unui proces verbal de constatare a unei ... (vezi toată discuția)
Depasire neregulamentara am trecut peste liniea continua Paulll Paulll Bine v-am gasit, pe data de 01.08.2009 am fost oprit de un echipaj de politie pentru ca am efectuat o manevra de depasire neregulamentara, mai exact am trecut ... (vezi toată discuția)
Cum sa scap de amenda? ContSters179979 ContSters179979 [b]Buna seara. Acum 2 saptamani m-a oprit un politist pt.ca nu purtam centura de siguranta.Imi da amenda 67 de lei iar eu nu semnez procesul verbal.Opreste ... (vezi toată discuția)