avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... act aditional modificare salar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

act aditional modificare salar

Buna ziua,

Am o nelamurire, in momentul cand se modifica salariul trebuie intocmit doar act aditional la contract? nu mai este nevoie de deczie.
Puteti sa-mi atasati un exemplar al actului aditional pt modificarea salariului?

Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:00, 14 Septembrie 2010
Parcurgeti sectiunea Documente utile,situata in dreapta imaginii
Pentru modificarea oricarui element din contract, inclusiv pentru salariu, se intocmeste numai act aditional. Acesta, prin semnare, reprezinta acordul ambelor pentru modificare.
Art. 17 alin (2) Codul muncii: Persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente:
a) identitatea partilor;
b) locul de munca sau, in lipsa unui loc de munca fix, posibilitatea ca salariatul sa munceasca in diverse locuri;
c) sediul sau, dupa caz, domiciliul angajatorului;
d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative si atributiile postului;
e) riscurile specifice postului;
f) data de la care contractul urmeaza sa isi produca efectele;
g) in cazul unui contract de munca pe durata determinata sau al unui contract de munca temporara, durata acestora;
h) durata concediului de odihna la care salariatul are dreptul;
i) conditiile de acordare a preavizului de catre partile contractante si durata acestuia;
j) salariul pe baza, alte elemente constitutive ale veniturilor salariale, precum si periodicitatea platii salariului la care salariatul are dreptul;
k) durata normala a muncii, exprimata in ore/zi si ore/saptamana;
l) indicarea contractului colectiv de munca ce reglementeaza conditiile de munca ale salariatului;
m) durata perioadei de proba;
alin. (4) : Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (2) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 15 zile de la data incunostintarii in scris a salariatului, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare rezulta ca posibila din lege sau din contractul colectiv de munca aplicabil.
nicotorok a scris:

Buna ziua,
Am o nelamurire, in momentul cand se modifica salariul trebuie intocmit doar act aditional la contract? nu mai este nevoie de deczie.

Daca angajatorul este din sectorul public, va trebuie decizie/dispozitie/ordin privind modificarea CIM, in baza careia, se va incheia actul aditional. :)
Buna ziua,

Am o nelamurire, in momentul cand se modifica salariul si incadrarea trebuie intocmit doar act aditional la contract? nu mai este nevoie de decizie.
Se face un singur act aditional pentru ambele modificari sau separate?
Puteti sa-mi atasati un exemplar al actului aditional pt modificarea salariului?

Va multumesc!!!

Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
inteligentcareer, utilizator

Alte discuții în legătură

Intrebare angella angella lucrez la o societate la care statul este actionar majoritar.am fost angajata cu 4 ore/zi. acum vrea sa ma angajeaza cu 8 ore+majorare de salariul.deocamdata ... (vezi toată discuția)
Vechimea in munca timtexcompany timtexcompany Va rog, daca aveti posibilitatea, oferitimi un model de ACT ADITIONAL privind vechimea in munca (vezi toată discuția)
Act aditional cim avebiba avebiba Ce elemente trebuie sa contina obligatoriu un act aditional pt. modificarea cim de la 8 ore la 4 ore? (vezi toată discuția)