Andreea Lisievici a scris:
romania inedit a scris:
In Slatina si Craiova instantele nu au dat castig de cauza pagubitilor , pentru ca judecatorii au decis ca pagubitul s-a expus in mod voit unui risc , deoarece pericolul era previzibil , aproape iminent , adica sloiurile de gheata erau vizibile .
Poate ca depinde si de situatie, dar mi se pare o argumentatie slaba. In cazul meu gheata a cazut de pe UniBuc intr-o parcare publica, cu plata. Tot acolo, cu o saptamana inainte cazuse o bucata de gheata in capul unei studente. Nu cred ca in vreunul din cazuri se poate pune problema ca pagubitul s-a expus voit la risc, cel putin nu inainte sa te intrebi de ce proprietarul cladirii a stat cu mainile in san in loc sa isi indeplineasca obligatia de a asigura siguranta edificiului. Am vorbit cu politistii care au venit sa constate si mi-au spus ca pompierii vin gratis sa dea jos bucatile de gheata, numai sa fie chemati.
Daca era o parcare publica unde se plateste cred ca ai mai multe sanse .
In spetele pe care le cunosc eu , probabil ca administratorii imobilelor s-au aparat pentru ca au demonstrat ca pericolul era pe cale sa fie inlaturat sau ceva asemanator , altfel pagubitii ar fi primit ceva despagubiri .
Mai conteaza si imprejurarile in care s-a produs accidentul respectiv .