Cum se poate prelungi o dovada de circulatie pentru un permis ridicat pentru bautura, cu drept de circulatie initial zero zile?
Mentionez ca nu exista inca PV de contraventie, pentru ca s-a constituit dosar penal pt. art.87 (1) OUG 195/2002.
OUG 195 /2002 prevede :
la art. 97 alin.(2) Reţinerea permisului de conducere ori a certificatului de înmatriculare sau de înregistrare se face de către poliţistul rutier, de regulă odată cu constatarea faptei, eliberându-se titularului o dovadă înlocuitoare cu sau fără drept de circulaţie..
la art. 114. - (1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
..
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru infracţiunile prevăzute la art.85, art.86 alin.(2), art.87 alin.(1), (2), (4) şi (5), art.89 alin.(1) şi (2), art.90 alin. (1) şi art.92 alin.(3); .
Sper ca v-a fost de ajutor .. O zi buna !
Pentru o fapta nu se iau 2 masuri.Este corect intocmirea dosarului penal .Dupa solutionarea sa..in cazul neanceperii atunci vi se aplica sanctiunea contraventionala.Pentru prelungirea dovezii de circulatie trebuie sa faceti o cerere la parchet iar procurorul poate dispune prelungirea cu 30 zile de catre politie.De retinut ca au fost situatii cand s-a respins cererea.
Prelungire dovada
badita
am avut un accident rutier pe trecerea de pietoni si partea vatamata are ingrijire medicala 15 zile.pana in prezent am fost de cateva ori la partea vatamata si ... (vezi toată discuția)
Permis
mazy26
explicati-mi va rog continutul articolului100 alin3 /oug195 si art 111 /oug195,mi-sa retinut permisul de conducere ,iar pe procesul verbal am aceste 2 articole ... (vezi toată discuția)