avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier soldat cu o victima
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier soldat cu o victima

Salutare tuturor!

Am o mare problema si mi-ar fi de ajutor daca m-ati putea lamuri careva cat de cat...In data de 4 ianuarie am avut un accident rutier. Am derapat cu masina pe drum acoperit cu zapada si am ajuns pe contrasens, lovindu-ma cu partea dreapta de un alt autoturism care circula regulamentar pe banda lui de mers. Eu si ceilalti din masina cealalta nu am avut decat rani usoare, dar din pacate, eu am avut un pasager la bord (...statea saracul la autostop...) si cum masina s-a ciocnit de partea dreapta unde statea el, acesta a fost ranit foarte grav si a decedat a doua zi la spital...
De aceea, mi s-a intocmit dosarul si urmeaza sa fiu dat in judecata. Inre timp, am mai studiat si eu un pic legea in acest sens, dar as aprecia foarte mult daca m-ati putea lamuri careva totusi la ce pot sa ma astept? Ce fel de sentinte se dau in asemenea cazuri? Ca sa fiu mai clar, repet inca o data circumstantele:
1.viteza -o fi fost ea prea mare pentru conditiile respective de drum- dar era oricum sub limita legala
2.drumul-drum european, in afara localitatii, acoperit cu zapada, nicaieri un echipaj de dezapezire!!
3.permisul il aveam de 3 ani, timp in care am condus aproximativ 20.000 km, fara nici un fel de incidente, fara vreo amenda, fara sa fi oprit vreodata de politie sau fara sa fi condus aiurea cu depasiri riscante, viteza excesiva, etc.
Astept un rapsuns din partea acelora care m-ar putea lamuri cat de cat cam la ce pot sa ma astept!!!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 04:21, 2 Aprilie 2010
Nu se poate da un raspuns complet decat dupa verificarea actelor dosarului.
Ar exista o cel putin o circumstanta atenuanta ( daca nu o cauza care inlatura caracterul penal al faptei),dar trebuie dovedita in special cu expertiza, faptul ca a exitat o forta exterioara , o imprejurare care nu putea fi prevazuta: poleiul si aici cineva ar fi de vina.
Consultati un avocat,uciderea din culpa inseamna inchisoare, poate scapati cu o suspedare .
Este vorba despre infractiunea de ucidere din culpa prev.de art.178 al.2 c.pen,fapta sanctionata cu inchisoarea de la 2 ani la 7 ani.
Culpa dvs.in producerea accidentului , este evidenta si recunoscuta de dvs.in cele postate(viteza neadaptata la conditiile de trafic si la cele meteorologice,eventual alte cauze care au dus la producerea accidentului,astfel cum vor rezulta din cercetari).
In situatia dvs,daca familia celui decedat in urma accidentului ,solicita despagubiri civile,este bine sa va intelegeti cu aceasta si sa dati macar o parte din cunatumul acestora,daca ajungeti la o intelegere pe acest aspect ,pentru ca plata partiala sau integrala a acestor despagubiri ar constitui o circumstanta atenuanta pentru dvs,avuta in vedere la dozarea pedepsei.
De asemeni in cauza se vor administra probatorii ,atat in timpul urmaririi penale,cat si in faza de cercetare judecatoreasca cu acte,martori,expertize(de stabilirea dinamicii producerii accidentului,eventual de evaluare),planse foto pentru dvs.in in aparare,iar pentru partile civile in dovedirea eventualelor pretentii si a eventuelelor daune morale.
Este bine,daca aveti posibilitati sa angajati un avocat,pentru a va sustine cauze in ambele faze,de urmarire penala ,cat si de cercetare judecatoreasca,pentru a obtine o pedeapsa cat mai mica,cu suspendarea executarii,conf.art.81 c.pen

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victima decedata - sofer ->0.94 mg/l aer expirat cryisty cryisty Salut ... As avea o intrebare mai lunga ... Cazul unui prieten -> Intr-o seara in jurul orei 23:00 , 5 tineri (dintre care 1 minor) , au plecat in afara ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa mariusica229 mariusica229 un bun amic de-al meu a dat pe trecere peste o persoana, el nu consumase alcool si nu avea nimic in sange. persoana a decedat. ce i se poate intampla in cel ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, pieton decedat Gardygar Gardygar Buna seara,as dori si eu sa va spun cu mare teama si suspans ceva ce s-a petrecut ceva zile in urma.Un prieten conducea cu viteza legala pe la ora 19-20 seara ... (vezi toată discuția)