avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Activitate -Claudiu-

Activitate -Claudiu-



adriandimitriu a scris:

Depinde ce scrie in contract. Daca ar fi sa ghicesc, in contract nu scrie nimic

In contract nu este stipulat nimic legat de acest lucru.
Buna ziua. Am inchiriat un spatiu comercial care avea deja montat sistem de supraveghere video. Propietarul mi-a dat acces la camere, evident. Intrebarea este: Are el dreptul de a avea acces la camerele spatiului comercial?
Răspuns la discuția O intrebare întrebătoare
Nu are nimeni idee? Nu se pronunta nimeni?
Buna ziua. Imi cer scuze daca intrebarea / intrebarile mele nu sunt potrivite pentru acest forum, dar am si eu o nelamurire. Care ar fi procedura in cazul in care o persoana nu isi poate justifica averea? Si aici exista 2 cazuri:
1 - Persoanele care pleaca 2-3 luni in "afara" si vin cu 50.000 euro sau chiar mai mult.
2- Persoanele care traiesc in Romania si conduc masini de 100.000 + euro (pe numele lor) desi ele nu produc nimic (legal)..nu au niciun venit.
Ce poate face statul in aceste doua cazuri? PS: Nu mai socotim faptul ca aceste persoane traiesc din proxenetism, pentru ca nu avem probe. Strict pe patrimoniu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1- Vreti sa aratati superiorilor comportamentul necorespunzator fisei postului a angajatilor prin intermediul filmarilor pe care vreti sa le stocati pe un stick? Nu este niciun fel de problema, dar nu puteti comunica superiorilor sa verifice personal imaginile?

2- Daca dumneavoastra sunteti unul dintre interlocutorii convorbirilor telefonice puteti face absolut orice cu acele inregistrari. Si da, le puteti folosi ca proba in instanta.
Răspuns la discuția martori mincinosi
Logic ar fi sa combateti acei martori mincinosi in cadrul procesului cu probe care sa ateste faptul ca acestia mint. Din cate stiu din practica este foarte greu sa dovedesti ca un martor minte. Calomnia nu mai este incriminata de legea penala.
Răspuns la discuția Efectele nulitatii testamentului
Mulţumesc frumos pentru raspuns. Am tratat subiectul din punctul de vedere al nulitatii actelor juridice in general, apoi m-am aplecat asupra efectelor nulitatii actelor juridice unilaterale, in special asupra actului mortis causa, testamentul. Am adresat aceasta intrebare aici pe forum intrucat am crezut ca sunt reglementate in mod special efectele nulitatii testamentelor, avand in vedere ca testamentele au un regim aparte.
PS: Da, sunt student, materia succesiunilor a fost predata in anul 4, semestrul 1, iar accentul a fost pus indeosebi pe mostenirea legala.
Buna ziua tuturor! Poate cineva sa ma ajute cu o explicatie in ceea ce priveste efectele nulitatii testamentului? Trebuie sa redactez un referat pe aceasta tema, insa nu am gasit carti care sa abordeze aceasta tema, majoritatea vorbind despre cazurile de nulitate absoluta, respectiv relativa a testamentului, mai putin despre efectele nulitatii acestuia. Va multumesc anticipat.:sorry: