avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inregistrari video angajati magazin
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inregistrari video angajati magazin

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu informatii cu privire la doua situatii:

1) daca exista legi, si care sunt acelea, care sa reglementeze folosirea inregistrarilor video dintr-un magazin, de la camerele de securitate, mai exact daca e ilegal sa le folosesti (eventual si salvandu-le de pe sistemul video pe un stick, dar in nici un caz stocarea lor intr-un loc public, de ex site web, youtube etc) ca sa demonstrezi superiorilor ca angajatii nu se comporta corect, de ex isi iau pauze mult peste ce e stabilit, nu acorda un minim de atentie clientilor etc.
Astfel de angajati spun ca nu e legala folosirea inregistrarilor decat pt incidente de securitate, sau ca nu se respecta regimul datelor cu caracter personal, ori dreptul la intimitate etc

2) eu stiu ca nu e legala inregistrarea convorbirilor telefonice intre alte persoane, dar daca tu esti unul dintre interlocutori, atunci ai dreptul sa inregistrezi convorbirea, nu? Dar mai departe, cred ca nu poate fi folosita ca proba in instanta, daca e cazul.
Ce vreau sa stiu e daca e legal sau nu sa prezinti o astfel de inregistrare altor persoane (doar prezentare fata in fata, nu punere la dispozitie public, cum ar fi postarea pe un site, youtube etc), fara acordul interlocutorului.
Ultima modificare: Vineri, 28 Aprilie 2017
mihai335, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihai335 , utilizator 23:38, 5 Mai 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1- Vreti sa aratati superiorilor comportamentul necorespunzator fisei postului a angajatilor prin intermediul filmarilor pe care vreti sa le stocati pe un stick? Nu este niciun fel de problema, dar nu puteti comunica superiorilor sa verifice personal imaginile?

2- Daca dumneavoastra sunteti unul dintre interlocutorii convorbirilor telefonice puteti face absolut orice cu acele inregistrari. Si da, le puteti folosi ca proba in instanta.
Va multumesc pt confirmare.
Nu au cum sa verifice ei inregistrarile pt ca sistemul nu e online iar pana vin ei in teritoriu, o data la 5-6 luni, se sterg.
Oricum nici nu se ocupa cu astfel de verificari decat daca e o situatie grava de care sa li se planga vreun angajat.
Practic e nevoie sa fie luate de pe sistemul de unde se sterg intr-o luna doua ca sa fie ca proba pt mai tarziu, doar in cazul in care angajatii mint ca ei nici macar nu s-au comportat asa cum li s-ar fi atras atentia in vreo sedinta, pt ca mizeaza pe faptul ca n-ar fi legal sa fie salvate inregistrarile, si implicit de ex trimise printr-un serviciu de file-sharing privat la Bucuresti, iar pana vin sefii se sterg.
Ultima modificare: Vineri, 5 Mai 2017
mihai335, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica audio,important! Sonji Sonji [b]Mijloc de proba inregistrarile audio-telefonice[/b]. Daca acele inregistrari au fost trecute pe un cd sau un memory-stick si nu sunt pe suport original, in ... (vezi toată discuția)
Lnregistrare convorbiri telefonice proprii iulia_i iulia_i Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu legea care reglementeaza inregistrarea convorbirilor telefonice. M-ar interesa daca acele convorbiri telefonice dintre ... (vezi toată discuția)
Probe video şi audio folosite în procese zxc1 zxc1 Dacă am probe audio şi video, le pot folosi într-un proces civil ? Dacă da, vreau să ştiu cum se poate face, mai concret ? Se poate face acest lucru şi ... (vezi toată discuția)