avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... martori mincinosi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

martori mincinosi

As dori sa stiu unde pot face sesizare impotriva martorilor mincinosi dintr-un proces civil,sau pot deschide actiune in Instanta pentru calomnie,deoarece mi-au adus prejudicii materiale si morale grave.
Buna seara,
Va puteti adresa doamnei judecator din dosarul civil solicitand sa se consemneze ca intelegeti sa formulati plangere penala pentru marturie mincinoasa conform art. 273 C.P solicitand transmiterea spre parchet a plangerii insotita de marturia/marturiile in discutie.
Logic ar fi sa combateti acei martori mincinosi in cadrul procesului cu probe care sa ateste faptul ca acestia mint. Din cate stiu din practica este foarte greu sa dovedesti ca un martor minte. Calomnia nu mai este incriminata de legea penala.
Am solicitat sa nu fie audiati,cu dovezi,insa au fost audiati si emisa sentinta care nu specifica nici daca am drept la recurs,nici daca e definitiva.Ce mai pot face?
Cine a stabilit ca sunt martori mincinosi?
Am declaratiile lor.Mint amandoi,de ingheata apele!i pot da in judecata pentru calomnie?

Alte discuții în legătură

Calomnie ovidiu1970 ovidiu1970 Buna ziua, Un angajat al societatii care administreaza cladirea de birouri unde lucrez, a redactat un proces verbal de constatare in baza caruia societatea ... (vezi toată discuția)
Pot cere suspendare executare silita? cazandetuica cazandetuica Avand in vedere ca am o plangere penala pentru martorii micncinosi folositi de un presupus creditor ale caror marturii au dus la emiterea unei hotarari ... (vezi toată discuția)
Plangere prim-procuror importiva ordonantei + reclamantului lonita lonita Buna ziua, Mi s-a facut o plangere penala prin care am fost invinuit pe nederept ca am lovit pe cineva. Nu exista nicio proba, niciun act medical, este doar ... (vezi toată discuția)