avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Pot cere suspendare executare silita?
Discuție deschisă în Executare silită

Pot cere suspendare executare silita?

Avand in vedere ca am o plangere penala pentru martorii micncinosi folositi de un presupus creditor ale caror marturii au dus la emiterea unei hotarari definitive pe care presupusul creditor a investit-o executorie, pot cere suspendarea executarii pana la finalizarea cercetarii penale aspura martorilor? Fac precizarea ca acel creditor nu mi-a inmanat nicio suma de bani dar a folosit martori mincinosi in urma declaratiilor acestora, declaratii ce nu corespund una fata de alta, a castigat procesul. Am renuntat la recurs sperand ca voi demonstra marturiile mincinoase. Deci, pot cere suspendarea executarii pana la clarificarea situatiei? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 20:13, 5 Aprilie 2010
procesul civil se poate suspenda doar daca s-a dispus inceperea urmariirii penale pentru vre-o plangere...angajati-va aparator.
Suspendarea judecatii unei cauze poate fi solicitata potrivit dispozitiilor C.pr.civ.:
Art. 244. - (1) Instanţa poate suspenda judecata:
1. când dezlegarea pricinii atârnă, în totul sau în parte, de existenţa sau neexistenţa unui drept care face obiectul unei alte judecăţi;
2. când s-a început urmărirea penală pentru o infracţiune care ar avea o înrâurire hotărâtoare asupra hotărârii ce urmează să se dea.
(2) Suspendarea va dăinui până când hotărârea pronunţată în pricina care a motivat suspendarea a devenit irevocabilă.

Depunerea unei simple plangeri penale pentru savarsirea de marturie mincinoasa nu este suficienta, este necesar a fi inceputa urmarirea penala in cauza ce priveste marturia mincinoasa data de niste martori audiati in cauza in care s-a pronuntat titlul executoriu, marturie care sa fi avut o pondere semnificativa in admiterea acelei actiuni, in caz contrar, nu va fi admisa o astfel de cerere pe acest temei. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere pe rol Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua, Pentru a repune pe rol un proces suspendat in baza art 244 e suficient certificatul de grefa cu solutia pronuntata s-au trebuie sa astept ... (vezi toată discuția)
Trimiterea la rejudecare, procedura, art. 244 cpc eu_craciun eu_craciun Buna ziua, impotriva mea s-a depus o contestatie la executare a unui bilet la ordin la jud. Vaslui prin ianuarie 2012, dosarul s-a disjuns astfel incat ... (vezi toată discuția)
Actiune in revendicare pierduta , inscrisuri false Dan Mihai Dan Mihai Buna seara va rog daca puteti sa i-mi spuneti mai pot sa formulez o noua Actiune in Constatare , nulitate Inscrisuri de mana deoarece acestea nu respecta ... (vezi toată discuția)