Buna ziua, impotriva mea s-a depus o contestatie la executare a unui bilet la ordin la jud. Vaslui prin ianuarie 2012, dosarul s-a disjuns astfel incat opozitia le exec. s-a judecat la alta judecatorie, in prima instanta, la jud. Vaslui, li s-a admis contestatia, am facut recurs iar solutia trbunalului a fost de "trimitere la rejudecare".
La judecatoria Vaslui s-a format un nou dosar (la aceeasi cauza ma refer, contestatia la executare), pe portal apare inregistrat in data de 12.04.2013 iar solutia din data de 17.06.2013 este : "Suspendă judecarea cauzei în temeiul art. 244 Cod procedură civilă."
Intrebarea mea este : Art 244 la care face referire instanta este din vechiul sau noul cod de pr civ. si la ce se refera mai exact?
Multumesc anticipat.
Este vorba de art. 244 din Vechil Cod de procedura civila care prevede,,Instanta poate suspenda judecata :
1. cand dezlegarea pricinii atarna in totul sau in parte, de existenta sau inexistenta unei drept care face obiectul altei judecati;
2.cand s-a inceput urmarirea penala pentru o infractiune care ar avea o inrauire hotaratoare asupra pricinii ce urmeaa sa se dea;"
Unul din motivele rubricate mai sus a condus la suspendarea cauzei dvs.
Repunere pe rol
Mihai Pop
Buna ziua,
Pentru a repune pe rol un proces suspendat in baza art 244 e suficient certificatul de grefa cu solutia pronuntata s-au trebuie sa astept ... (vezi toată discuția)