avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Trimiterea la rejudecare, procedura, art. 244 cpc
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Trimiterea la rejudecare, procedura, art. 244 cpc

Buna ziua, impotriva mea s-a depus o contestatie la executare a unui bilet la ordin la jud. Vaslui prin ianuarie 2012, dosarul s-a disjuns astfel incat opozitia le exec. s-a judecat la alta judecatorie, in prima instanta, la jud. Vaslui, li s-a admis contestatia, am facut recurs iar solutia trbunalului a fost de "trimitere la rejudecare".
La judecatoria Vaslui s-a format un nou dosar (la aceeasi cauza ma refer, contestatia la executare), pe portal apare inregistrat in data de 12.04.2013 iar solutia din data de 17.06.2013 este : "Suspendă judecarea cauzei în temeiul art. 244 Cod procedură civilă."
Intrebarea mea este : Art 244 la care face referire instanta este din vechiul sau noul cod de pr civ. si la ce se refera mai exact?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: eu_craciun , utilizator 14:40, 21 Octombrie 2013
este din vechil cod de procedura civila

Art. 244

(1)Instanţa poate suspenda judecata:

1.când dezlegarea pricinii atârnă în totul sau în parte, de existenţa sau neexistenţa unui drept care face obiectul unei alte judecăţi;

2.când s-a început urmărirea penală pentru o infracţiune care ar avea o înrâurire hotărâtoare asupra hotărârii ce urmează să se dea.

(2)Suspendarea va dăinui până când hotărârea pronunţată în pricina care a motivat suspendarea a devenit irevocabilă.
Este vorba de art. 244 din Vechil Cod de procedura civila care prevede,,Instanta poate suspenda judecata :
1. cand dezlegarea pricinii atarna in totul sau in parte, de existenta sau inexistenta unei drept care face obiectul altei judecati;
2.cand s-a inceput urmarirea penala pentru o infractiune care ar avea o inrauire hotaratoare asupra pricinii ce urmeaa sa se dea;"
Unul din motivele rubricate mai sus a condus la suspendarea cauzei dvs.
Multumesc mult pentru timpul acordat, toate cele bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere pe rol Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua, Pentru a repune pe rol un proces suspendat in baza art 244 e suficient certificatul de grefa cu solutia pronuntata s-au trebuie sa astept ... (vezi toată discuția)
Model cerere de suspendare a judecatii plangerii contraventionale sorinutz75 sorinutz75 aș dori un model complet pentru suspendarea judecării unei plângeri contravenționale pentru un an.urgent deoarece am termen în data de 01.03.2012 (vezi toată discuția)