avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Activitate - Elibet

Activitate - Elibet

cunosc legislatia. Intrebarea era daca, un inginer in industria alimentara, se incadreaza in prevederile art. 50(1) lit a) din HG1425/2006 modificat, la stiinte ingineresti sau la stiinte agricole sau nu se incadreaza deloc.. Deoarece specializarea facuta nu e in cadrul unei facultati de agricultura ca sa fie stiinte agricole,ci in cadrul unei facultati de Stiinta si Tehnologia Alimentului, care dupa parerea mea are profil tehnic, din moment ce la finalizarea studiilor are titulatura de inginer.
Specializarea sa este tehnologia si prelucrarea produselor agricole (mai mult spus - produse alimentare), si da, are toate cursurile cerute de legislatia specifica in domeniul securitatii muncii.
Buna,
este posibil ca un absolvent al facultatii de Stiinta si Tehnologia Alimentelor - sectia Tehnologia si Prelucrarea Produselor agricole, obtinand titlul de inginer, sa se abiliteze ca sef serviciu extern de prevenire si protectie? Daca da, unde-l incadram in prevederile art. 50(1) lit. a) din HG 1425 modificat: la stiinte ingineresti sau la stiinte agricole?
Răspuns la discuția accident de munca


Atata timp cat nu cunosteti raspunsul la intrebarile care le-ati pus, nu puteti face aceasta afirmatie.



Da, aveti dreptate, daca este raspunderea angajatorului, acesta trebuie sa suporte costul cheltuielilor de recuperare ale angajatului accidentat.
Răspuns la discuția accident de munca
Pai nu orice eveniment este accident de munca. Tocmai de accea se efectueaza cerecetarea evenimentul pentru a stabili printre altele si caracterul acestuia - accident de munca sau nu.
Asa cum a mentionat mai sus dna Octavia, doar dupa cercetarea evenimentului, se va putea stabili daca infarctul se incadreaza in categoria accidentelor de munca sau nu.

Răspuns la discuția Accident de munca
dvs ati fost implicat intr-un eveniment in timpul indeplinirii atributiilor de serviciu.
Ati suferit si vatamari care necesita incapacitate de munca mai mult de 3 zile calendaristice?
Daca da, evenimentul se incadreaza in categoria accidentelor de munca.
Daca nu, este doar accident usor.
In ambele cazuri, obligatia angajatorului (legala) este de a comunica evenimentul la ITM si de a incepe cercetarea acestuia (separat de cercetarea organelor de Politie), cu declaratii, martori, poze de la fata locului, etc urmand ca dosarul de accident sa fie depus la ITM pentru a-l viza.
Sincer, nu stiu cum s-a gandit ca intr-un astfel de eveniment, sa eludeze legea.
Sfatul meu este sa declarati exact cum s-a intamplat.
Răspuns la discuția accident de munca
Concediul medical i s-a platit?
Angajatorul nu este obligat sa faca plata costurilor de recuperare ale fratelui dvs.
Ce s-a stabilit in urma cercetarii accidentului de munca? Cine este responsabil de producerea accidentului?
Răspuns la discuția accident la locul de munca
in cazul accidentelor de munca cu incapacitate temporara de munca, cercetarea accidentelor o face comisia numita de angajator.
In cazul accidentelor mortale sau cu invaliditate se efecteaza de catre ITM.
Fiind un accident cu incapacitate de munca, ITM-ul nu trebuie sa ia declaratii, ci doar membrii comisiei de cercetare de la societatea unde lucreaza tatal dvs. ITM-ul doar avizeaza dosarul de accident.
In urma finalizarii cercetarii accidentului, se stabilesc cauzele producerii evenimentului. Daca tatal dvs este responsabil de producerea evenimentului, nu puteti invoca in justitie culpa angajatorului. Cereti sa vi se dea un exemplar din PV-ul de cercetare al accidentului (il cereti de la angajator).
Răspuns la discuția IN ATENTIA SPECIALISTILOR SSM
este o initiativa buna, haideti sa fim cei a caror opinie conteaza!!
Răspuns la discuția fisa obiectivului PSI
Nicaieri in legislatia PSI n-o sa gasiti explicit raspunsul la intrebarea dvs. Fiind vorba de "obiectiv", fisa obiectivului se intocmeste de catre proprietar, nu chirias. Sau, daca in contractul incheiat intre parti este specificat altfel, contractul are putere de lege. Vedeti prevederile art. 9 din Legea 307/2006.