Locul 9: Titlul. In ciuda faptului ca exista o multitudine de sfaturi atat online cat si offline cu privire la realizarea unui CV, multi inca mai pun titlul: Curriculum Vitae. Indicat este ca titlul sa fie insusi numele posesorului.
Locul 8: Inadvertente cu privire la perioadele lucrate. Se pare ca unii candidati lucreaza concomitent in cate trei companii, altii, desi au o experienta proesionala de 5-10 ani dupa cum precizeaza in scrisoarea de intentie, lucreaza de fapt de cateva luni. Aceste inadvertente releva de asemenea neatentia la detalii, neglijenta, nepasare.
Locul 7: Precizarea unor date neimportante pentru cel care recruteaza. Numele parintilor sau al sotului/ sotiei si meseria acestora, numele animaului de companie sau versetul din Biblie preferat sunt acceptate in autobirgrafia celebritatilor, dar nu in CV.
Locul 6: Precizarea unor experiente profesionale neconforme cu cea pentru care aplica. Nu conteaza ca ai fost barman in facultate, nici ca ai cules legume in Anglia atunci cand tu vrei sa fii Junior Developer. Incearca sa redactezi un CV functional, bazat de abilitati si cunostinte tehnice, intrucat este mai relevant si iti sporeste sansele de a ajunge la interviu.
Locul 5: Lungimea conteaza! Un CV prea lung plictiseste, unul lapidar nu convinge.
Locul 4: Omiterea unor detalii importante. Studiile, abilitatile profesionale, carnetul auto sau limbile straine nu trebuie sa lipseasca intrucat pot fi esentiale in procesul de decizie al unui recruiter.
Locul 3: Neprecizarea/ neformularea obiectivului de cariera.�
Locul 2: Neadaptarea CV-ului la jobul sau compania pentru care este trimis. Nu de putine ori recruiterii primesc CV-uri adresate unor alte companii sau pentru joburi pe care nu le au in recrutare. Chiar daca CV-ul este unul relevant, sansele sa fie selectat sunt minime.
Locul 1: CV-urile clona. De regula ale unor soti, frati sau a unor colegi de departament, CV-urile cona difera prea putin. Posesorii sunt implicati in acelasi tip de proiecte, au studii si experienta profesionala similara si folosesc chiar acelasi format. CV-urile clona denota personalitati incapabile sa se dezvolte individual, carora le e frica sa-si asume responsabilitati. In cazul in care aveti un astfel de “tovaras de CV”, incercati sa va creati personalitati distinte din punct de vedere al carierei.
Comentarii articol (6)