In aceasta saptamana Parlamentul european are in lista de prioritati propunerea unui raport privind contractele de credit pentru consumatori. Parlamentul european va atinge probleme privind urmatoarele domenii: taxe de aeroport, drepturile copilului si securitatea sociala privind salariatii.
O piata Europeana a contractelor de credit pentru consumatori
Doi din trei Europeni utilizeaza carti de credit pentru a cumpara mobila, masini de spalat sau automobile. Totusi, piata contractelor de credit pentru consumatori a ramas la nivel national. Comisia pentru Piata Interna si Protectia Consumatorilor propune un raport cu planuri de stimulare a pietei Europene, in acelasi timp cu protectia consumatorilor.
Strategia Uniunii Europene in domeniul drepturilor copilului
Strategia Uniunii Europene in domeniul drepturilor copilului ar putea primi, saptamana viitoare la Strasbourg, sprijinul Parlamentului. Sunt prevazute masuri mai stricte de combatere a exploatarii sexuale a copiilor, a traficului de copii, a pedofiliei si pornografiei infantile pe Internet, a prostitutiei infantile si a turismului sexual in care sunt implicati copii.
CARS 21: Un cadru competitiv de reglementare privind autovehiculele
Fondurile pentru cercetare trebuie sporite pentru a se putea respecta nivelul stabilit de emisii de CO2, provenit de la autovehicule, mentioneaza Comisia pentru Industrie, intr-un raport privind cadrul competitiv de reglementare pentru autovehicule (CARS 21).
Noi taxe de aeroport
Parlamentul European va vota un raport pe marginea unei propuneri a Comisiei ce stabileste principii comune pentru taxele aeroportuare din Uniune. Propunerea vizeaza prevenirea oricaror abuzuri sau pozitii dominante, pentru o dezvoltare echilibrata a sectorului aeroportuar European.
Regim de securitate sociala pentru salariati
Csaba Õry (PPE-DE, HU), din partea Comisiei pentru Locuri de Munca si Probleme Sociale, va prezenta un raport legislativ ce actualizeaza regulamentul curent privind regimurile de securitate sociala pentru lucratorii salariati, persoanele care desfasoara activitati independente si membrii familiilor acestora care se deplaseaza in interiorul Comunitatii.
O strategie Europeana privind populatia roma
In aprilie 2005, Parlamentul European a adoptat o Rezolutie privind situatia romilor, invitand Comisia Europeana sa pregateasca o comunicare privind cea mai buna modalitate in care Uniunea ar putea coordona si promova eforturile pentru imbunatatirea situatiei romilor si sa adopte un plan de actiuni cu recomandari clare catre Statele Membre. Rezolutia a sugerat, totodata, sa fie luata in considerare recunoasterea romilor ca minoritate Europeana transnationala.
Comentarii articol (0)