Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) organizeaza la sediul sau, din str. Ion Ghica nr. 5, examen pentru dobandirea calitatii de consilier in proprietate industriala.
Examenul se va desfasura in conformitate cu prevederile O.G. 66/2000 republicata, modificata si completata de Legea nr.331 din 17 iulie 2006 si a Instructiunilor nr.108/17.10.2002 de aplicare a O.G.66/2000, pentru urmatoarele obiecte ale dreptului de proprietate industriala :
Brevete de inventie - in data de 12 mai 2008, ora 9
Desene si Modele Industriale - in data de 13 mai 2008 , ora 9
Marci si Indicatii Geografice - in data de 14 mai 2008 , ora 9
Topografii de produse semiconductoare - in data de 15 mai 2008 , ora 9
Inscrierile se fac începând cu data de 04.02.2008, pe baza de cerere, redactata in limba romana, pe care solicitantul o va depune direct la registratura sau prin posta, trimisa recomandata cu confirmare de primire. Cererea-tip se gaseste la registratura OSIM si pe pagina de internet .
Taxa pentru inscrierea la examen este de 300 lei pentru fiecare dintre obiectele dreptului de proprietate industriala si va fi achitata, la caseria OSIM sau in contul IBAN RO89TREZ7005025XXX000278 - Directia de Trezorerie si Contabilitate Publica a Municipiului Bucuresti, cod fiscal 42266081.
Data limita de înscriere , respectiv de plata a taxei de examinare este de 18.04.2008 .
Conform art.9 din Instructiunile 108/17.10.2002 de aplicare a OG 66/2000 cererea va fi insotita de urmatoarele documente :
- curriculum vitae;
- copie legalizata a certificatului de nastere;
- copie legalizata a diplomei de absolvire a unui institut sau universitati de invatamant superior,cu mentionarea specializarii tehnice, stiintifice sau juridice;
- cazier judiciar sau dovada solicitarii acestuia;
- o copie a carnetului de munca sau o adeverinta eliberata de societatea ori unitatea in care solicitantul si-a desfasurat sau isi desfasoara activitatea, din care sa rezulte o vechime de minim 3 ani in domeniul profesiei de baza;
- adeverinta care atesta practica de 3 ani in domeniul proprietatii industriale eliberata sau vizata de Camera Nationala a Consilierilor in Proprietate Industriala din Romania.
- dovada de plata a taxei de inscriere la examen, in functie de numarul de obiecte de proprietate industriala la care s-a inscris.
CONDIÞII DE INSCRIERE
Conform art.5 al OG 66/2000 republicata in temeiul art III din Legea nr.437/2002, completata si modificata de legea nr 331 din 17 iulie 2006, calitatea de consilier in proprietate industriala poate fi dobandita, in urma promovarii unui examen sustinut in fata Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci, in conditiile specificate de prezenta ordonanta, de catre persoana care face dovada indeplinirii cumulative a urmatoarelor conditii :
a) este cetatean roman, cetatean al unui stat membru al Uniunii Europene sau al altui stat al Spatiului Economic European;
b) are domiciliul, resedinta sau sediul profesional in Romania ;
c) are deplina capacitate de exercitiu;
d) are studii superioare tehnice, stiintifice sau juridice;
e) are o practica de cel putin 3 ani in domeniul pregatirii profesionale de baza si de cel putin 3 ani in domeniul proprietatii industriale. Cele doua perioade pot fi suprapuse total sau partial;
f) nu a fost condamnata definitiv pentru o fapta prevazuta de legea penala care o face nedemna de a fi consilier in proprietate industriala.
In conformitate cu art.10 din Instructiunile 108 /17.10.2002 candidatii la examen pot opta pentru sustinerea examenului la unul sau mai multe obiecte dupa cum urmeaza:
a) absolventii institutelor de invatamânt superior cu profil tehnic, medical sau cei ai universitatii-facultatile de profil real sau juridic sau asimilate acestora, pot candida pentru sustinerea examenului la toate obiectele;
b) absolventii universitatii-facultatile de profil uman , economic sau asimilate acestora pot candida pentru sustinerea examenului pentru obiectul marci si indicatii geografice;
c) absolventii institutiilor de arte plastice si design pot candida pentru sustinerea examenului la obiectul desene si modele industriale si la obiectul marci si indicatii geografice.
Mai multe informatii, puteti afla aici.
Comentarii articol (3)