avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Un avocat poate reprezenta persoana juridica in ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Un avocat poate reprezenta persoana juridica in relatia cu O.S.I.M. pentru inregistrarea unei marci?

un avocat cu delegatie avocatiala poate reprezenta o persoana juridica romana la OSIM pentru inregistrarea unei marci sau este nevoie de un consilier in proprietate?
Cel mai recent răspuns: ContSters23707 , utilizator 11:29, 9 Iunie 2009
DA.
La OSIM puteti fi reprezentat pentru inregistrarea unei marci de orice persoana (nu neaparat avocat si nu obligatoriu consilier in proprietate), in baza unei simple imputerniciri (nu neaparat autentificata)
Daca solicitantul este roman nu exista obligativitatea reprezentarii prin consilier in proprietate intelectuala. In schimb daca solicitantul este strain, este nevoie de o asemenea reprezentare.
multumesc mult
Imi pare rau sa va dezamagesc insa un avocat poate reprezenta o persoana juridica sau fizica in fata OSIM, in procedurile de inregistrare a unei marci, desen sau brevet de inventie doar daca are si calitatea de consilier in proprietate industriala. OG 66/2000 republicata, reglementeaza organizarea si exercitarea profesiei de consilier in proprietate industriala.
In conformitate cu art. 2 al OG mai sus-mentionate, consilierul in proprietate industriala este persoana fizica atestata in conditiile prezentei ordonante si inscrisa in Registrul national al consilierilor in proprietate industriala. Profesia de consilier in proprietate industriala poate fi practicata numai de persoana fizica inscrisa in Registrul national al consilierilor in proprietate industriala si care este membra a Camerei.
Prin urmare, indiferent de imputerniicirea pe care o aveti, OSIM-ul nu va accepta niciun fel de cereri din partea dvs. pentru simplu motiv ca nu va regasiti pe lista consilierilor in proprietate industriala publicata lunar in BOPI (Buletinul Oficial de Proprietate Industriala).
Nu stiu daca asta contravine dispozitiilor OG 66/2000, dar, in cursul anului 2008, am inregistrat la OSIM 2 marci (pentru care, intre timp am obtinut si certificatele aferente), printr-un delegat care nu detinea calitatea de consilier in proprietate, in baza unei simple imputerniciri stampilata si semnata de administratorul societatii.

Alte discuții în legătură

Retragere cerere înregistrare marcã monik monik Buna ziua, am si eu o intrebare legata de o marca nationala. Am facut cerere de inregistrare insa acum doresc ca retrag cererea si sa nu mai inregistrez marca. ... (vezi toată discuția)
Inregistrare marca osim Andreit90 Andreit90 Buna ziua, Am si eu cateva nelamuriri. Doresc sa inregistrez o marca pentru o societate comerciala (SRL). Pot sa o inregistrez eu in calitate de mandatar ... (vezi toată discuția)
Suplimentarea cu înca 1 clasa a unei mãrci deja înregistrate la osim suciu_diana suciu_diana Buna ziua, daca se doreste suplimentarea cu inca 1 clasa a unei marci deja inregistrate, se vor depune din nou actele ca si pentru o inregistrare initiala, ... (vezi toată discuția)