Programele acestei retele europene, difuzate zilnic, vor contine jurnale cotidiene de stiri, interviuri, dezbateri, reportaje tematice, evenimente in direct. Primele emisiuni vor debuta in aprilie 2008.
Conform informatiilor dezvaluite de Margot Wallström, comisarul european pentru strategia de comunicare , incepand cu luna aprilie vor fi difuzate, pe mai multe frecvente radio, programe de stiri, analize, opinii si dezbateri. Aceste programe ar putea fi urmarite de aproximativ 19 milioane de ascultatori doar in UE si de alte 30 de milioane in restul lumii.
"Intotdeauna caut noi mijloace care sa permita unui numar cat mai mare de cetateni europeni sa aiba acces la informatii corecte si echilibrate privind afacerile UE", a explicat Wallström.
Desi a fost finantata de Comisia Europeana, noua retea va beneficia de independenta editoriala totala.
Intr-o prima etapa, programele vor fi difuzate in 10 limbi: germana, franceza, engleza, spaniola, polona, bulgara, greaca, maghiara, portugheza si romana. Treptat, numarul acestora va ajunge la 23, cu cel putin un post de radio in fiecare stat membru al UE pana in 2013.
La data de 14 decembrie a anului trecut, Comisia a semnat cu consortiul de posturi radio, care este coordonat de "Deutsche Welle" si RFI si care a castigat aceasta licitatie, un contract de servicii in valoare de 5,8 milioane de euro pe an.
Reteaua (coordonata de Deutsche Welle si Radio France International) include deja 16 posturi de radio de pe intreg continentul, printre care Polskie Radio, Punto Radio, Radio Netherlands si Radio Slovenia International.
In Romania, informatiile vor fi furnizate prin intermediul Radio Romania International si
RFI Romania.
De asemenea, din luna iulie, va fi operational un site de internet dedicat retelei, de unde veti putea descarca podcasturi audio cu programele dumneavoastra preferate si obtine informatii suplimentare.
Comentarii articol (1)