ACCES GRATUIT
UE pune bazele liberei circulatii a cunoasterii
Statele membre ale Uniunii Europene (UE) vor sa inlature vechile bariere ce reduc accesul la cunoastere, punand astfel bazele celei de-a cincea libertatati a politicii comunitare, libera circulatie a cunoasterii.
Articolul continuă mai jos
Aceasta se aseaza langa libera circulatie a persoanelor, a marfurilor, a serviciilor si a capitalului.
Libera circulatie a cunoasterii se refera la posibilitatea studentilor, a cercetatorilor sau a profesorilor de a beneficia de toate conditiile necesare domeniului lor de studiu oriunde in spatiul Uniunii.
UE are deja la activ numeroase programe in ce priveste schimbul de studenti intre tarile membre. Unele state nu au realizat o reforma indeajuns de solida a invatamantului astfel incat sa corespunda cerintelor impuse de UE. Pentru a realiza obiectivele impuse cu privire la acest aspect al fondarii liberei circulatii a cunoasterii in perimetrul Uniunii Europene, se arata mai intai necesara realizarea unor investitii majore in sectorul educatiei.
Suedia este tara care respecta principiul impus de politica comunitara si a realizat cea mai mare investitie in acest domeniu. Suediei ii urmeaza Finlanda, Germania, Austria si Danemarca. La cealalta extrema se afla state precum Romania, Bulgaria si Cipru care nu detin un sistem educational inchegat si nici nu investesc indeajuns in ce priveste studiile. Pentru a solutiona situatia, Comisia Europeana va realiza o analiza amanuntita in perioada urmatoare.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (2)