Fitch ne vede mai bine decat FMI - Crestere economica de 2% in 2010 si 4% in 2011, anunta money.ro Agentia de rating Fitch a avansat estimari optimiste pentru economia Romaneasca, mai bune decat cele ale Fondului Monetar International. Analistii agentiei prognozeaza ca economia romaneasca va creste cu 2%in 2010 si 4%in 2011, dupa o contractie de 7,5%in acest an. Avansul produsului intern brut va fi mai bunin anii urmatori decat cel al Poloniei, estimeaza Fitch.
Drumurile din Capitala au nevoie de 3,7 miliarde euro, informeaza Gandul. Bucurestiul are nevoie de 3,69 miliarde de euro panain 2013 pentru investitiiin infrastructura, arata un scenariu optimist al viceprimarului Mircea Raicu. Banii ar urma sa fie folositi pentru reabilitarea marilor bulevarde si a strazilor principale, dar si pentru inchiderea inelului principal de circulatie pana la sfarsitul anului viitor, prin darea in folosinta a pasajului Basarab.
"De ce sunt creditele din Romania mai scumpe decat cele din UE?", ne raspunde Capital Romanii platesc dobanzi si de doua ori mai mari la imprumuturile in euro, fata de cetatenii din statele membre UE. In zona euro, dobanda medie laimprumuturile noi de consum a fost de 6,51%, iar la cele ipotecare de doar 3%, arata datele Bancii Centrale Europene (BCE) care centralizeaza statistici din luna august. In Romania, dobanzile la creditelein euro pentru locuinte erau,in august de 6,85%, iar la cele de consum - de 9,93%, potrivit statisticilor BNR elaborate dupa metodologia BCE.
Capcane in "Prima casa": Ce au pierdut cei care s-au grabit la cumpararea locuintelor, scrie Ziarul Financiar Inca de la sfarsitul lunii iunie proprietarii de locuinte vechi au inceput sa afiseze preturi mai mari la apartamente si toata lumea se intreba daca piata a atins fundul sacului si este momentul sa cumpere apartamente, sub influenta programului "Prima casa". Unii au facut achizitii bune, dar altii s-au grabit, tinand cont ca preturile au inceput din nou sa scada.
Zeci de mii de posesori de carduri de credit vor fi taxati pentru ca li s-au blocat conturile, informeaza Gardianul.
Desi nu au nici o vina, zeci de mii de romani nu isi pot utiliza cardurile de credit, acestea fiind blocate de bancile emitentein urma unor alerte privind suspiciuni de fraudare transmise de operatorii internationali Visa si Mastercard. In functie de unitatea bancara care a emis cardul, clientii sunt nevoiti sa plateasca un comision minim de 10 lei, pentru blocarea propriului cont.
Comentarii articol (3)