BMW Romania vrea sa-si extinda reteaua de dealershipuri, anunta Money.ro
Intr-un interviu acordat saptamanalului de business MONEY EXPRESS, Stephan Breschan, directorul BMW Romania spune ca vrea sa sustina mai mult vanzarile de masini rulate prin propria retea de dealershipuriI. mportatorul oficial al marcilor BMW si MINI anunta ca va continua extinderea retelei de dealershipuri din tara si in 2010,in ciuda crizei si a vanzarilor injumatatite, in momentul de fata purtandu-se negocieri pentru doua noi locatii.
Petrom: Romania are nevoie de strategie pe regenerabile, scrie Standard.ro
Romania ar trebui sa promoveze cat mai rapid o noua strategiein domeniul resurselor regenerabile de energie, care sa punain discutie si un mecanism de stimulare a productiei in acest domeniu, a declarat ieri,in cadrul unei conferinte, Razvan Nicolescu, fost atasat la UE pe probleme de energie, actualmente seful pe Corporate Public Affairs al Petrom.
Exporturile Dacia au crescut cu 500 mil. Euro, ne informeaza Ziarul Financiar
Exporturile Automobile Dacia au ajuns la aproximativ 1,5 mld. euro in primele trei trimestre din 2009, sustinute de cererea din tarile vest-europene, si au depasit cu mai mult de jumatate de miliard de euro valoarea exporturilor din acelasi interval din 2008. Vanzarile au fost calculate considerand exporturile de 180.000 de automobile (plus 50% fata de ianuarie - septembrie 2008) si o valoare medie de vanzare de 8.000 de euro.
Asiguratorii au scumpit RCA cu pana la 40%, scrie Gandul
Soferii vor plati pentru asigurarea auto obligatorie RCA mai mult, in medie, cu 20-30%. Mai multe companii de asigurari au majorat,in acest an, tarifele la aceste polite, ca urmare a despagubirilorin crestere pe care sunt nevoite sa le plateasca. Potrivit reglementarilor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), din acest an companiile de asigurari au avut posibilitatea modificarii tarifelor RCA odata la trei luni, nu doar de doua ori pe an ca pana anul trecut.
Care sunt cele mai dinamice companii, ne spune Adevarul
Forbes a identificat companiile care s-au miscat cel mai binein industria bunurilor de larg consum. Topul surprinde companii cu o evolutie spectaculoasa pe piata romaneasca, primele trei pozitii fiind ocupate de firme create si conduse de antreprenori romani.Forbes Romania a realizat,in premiera, un top al celor mai dinamice 40 de companii din industria bunurilor de larg consum (FMCG).
FMI cere guvernului sa nu mai dea subventii la companiile de stat, titreaza Cotidianul
Expertii FMI au recomandat autoritatilor romane sainchida sau sa privatizeze companiile care nu pot rezista fara subventii.
Pe lista societatilor de stat, monitorizatein cadrul acordului cu FMI se afla Compania Nationala de Cai Ferate CFR, Societatea Nationala de Transport CFR Calatori, CNH, Termoelectrica, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, Metrorex, CFR Marfa, Electrocentrale Bucuresti, Societatea Comerciala Electrificare CFR si Administratia Nationala aimbunatatirilor Funciare.
Sindicatele vor varsta de pensionare la 63 de ani, titreaza Capital
in cursul diminetii de astazi, reprezentantii Fondului Monetar International s-au intalnit cu sindicatele. Reprezentantii marilor centrale sindicaleau apreciat ca este absolut necesar ca Fondul sa elibereze cea de-a treia transa. Potrivit lui Petru Dandea, vicepresedinte al "Cartel Alfa", FMI ar trebui sa aiba o pozitie mai flexibila referitoare la varsta de pensionare, care ar trebui sa fie, potrivit sindicalistilor, de 63 de ani, atat pentru barbati, cat si pentru femei.
Reabilitarea termica a locuintelor, blocata de lipsa finantarilor, informeaza Romania Libera
Doar 10% din locuintele propuse in cadrul programului de izolare termica au fost reabilitate.
Desi izolarea cladirilor poate reduce cu peste 30% costurile de incalzire ale locuintelor, ponderea cladirilor reabilitate termic este, la ora actuala, de sub 10% din totalul cladirilor care se incadreaza in program, sustin specialistii. Acestia au avertizat ca Romania este una dintre tarile europene care detine cele mai multe cladiri cu izolare termica redusa fata de media Uniunii Europene, peste jumatate din blocurile construite inainte de 1985 necesitand reabilitare termica.
Comentarii articol (0)